Jong FC Utrecht speelde vanavond tegen Sparta Rotterdam. Ondanks de vroege 0-2 voorsprong eindigt het duel met de Spartanen in een 4-2 nederlaag. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Het is eigenlijk een combinatie van teleurstelling en tevredenheid”, begint trainer/coach Robin Pronk zijn nabeschouwing. “Ik denk dat we uiteindelijk een hele goede speelwijze hadden waardoor we zo goed openen. Daardoor heb je plots tegen de koploper de wedstrijd in handen. Vervolgens zie je de grote onervarenheid en jeugdigheid van deze groep, waardoor het in tien minuten tijd kan kantelen.”
 
“Natuurlijk heeft dat ook te maken met de kwaliteit van de tegenstander. Die hebben een aardig elftal met kwaliteit en ervarenheid op het veld staan. Maar als ik zie wat een aantal spelers van ons daar individueel tegenover zetten, dan is dat ook positief. Je hebt het dan over jonge gasten die zich goed laten zien. In die zin heerst er ook een stukje tevredenheid. Maar we verliezen wel en we staan 0-2 voor na twintig minuten. Dus daar zit wel weer een stukje frustratie en ontevredenheid, laat daar geen misverstand over bestaan.”

Na de openingstreffer van Sparta Rotterdam ging het wat moeizaam bij de Domstedelingen. “Dan komt er wat paniek bij kijken. Op zo’n moment gaat het publiek erachter staan en dan moet je even weer de rust bewaren, maar juist dan valt de penalty.” Pronk ligt specifiek zijn doelman uit na deze avond: “Nijhuis heeft uitstekend gekeept. Dat is ook weer een positief punt.”