Een nulscore vanavond (vrijdag) voor Jong FC Utrecht. De beloftenploeg uit de Domstad verloor op eigen veld van Roda JC Kerkrade: 1-2. FCUtrecht.nl zocht na afloop van de Keuken Kampioen Divisie-partij trainer/coach Robin Pronk op voor een nababbel.

“Of ik baal? Ja, want we geven veel te makkelijk twee doelpunten weg. De manier waarop we dat doen, is dramatisch”, is oefenmeester Pronk klip en klaar na afloop van het duel met de Koempels. Daarin krijgen de Utrechters niet minder, en ook niet minder goede kansen dan de Limburgers. Maar toch staan ze na negentig minuten met lege handen. “En dat is zonde.”

“We kregen ook niet legio kansen, zo is het niet. Maar wel een aantal, en een aantal behoorlijk goede ook. Het is jammer dat we hier niet met tenminste één punt staan”, aldus Pronk. “Kijk, Roda JC heeft kwaliteit lopen, maar wij ook. Waar zij de 1-2 maakten, daar hadden wij ook de 2-1 kunnen maken.”

Een pluim deelde de oefenmeester van de beloftenformatie ook uit. “Christopher Mamengi speelde een erg goede partij. Rayan El Azrak? Hij deed het zeker niet slecht, zorgde continu voor dreiging”, zei Pronk desgevraagd.

Wat Pronk vond van het ‘Avondje Zoudenbalch’? “Dat was prima. We speelden hier vanavond op een fantastisch veld, en het was lekker weer voor de mensen op de tribune. Dat we hier konden spelen, is ook goed voor onze jongens; die trainen hier tenslotte elke dag, in veel gevallen al jarenlang. De ambiance was prima, alleen moeten we aan dit soort wedstrijden in het vervolg wel minimaal een punt overhouden.”