Pronk: 'Dit was niet nodig'

23 november 2018

Trainer/coach Robin Pronk na afloop van de nederlaag tegen FC Volendam.

Jong FC Utrecht speelde vanavond een duel tegen FC Volendam. Lang leek het erop dat het duel in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. Treffers van Robin Schouten en Anthony Berenstein brachten daar verandering in. Na de wedstrijd schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van de beide trainers.

Deze wedstrijd kan wel in het rijtje van wedstrijden waarvan het eindresultaat niet nodig was. Dat is het rijtje met NEC, Roda JC en Oss bijvoorbeeld. Allemaal een beetje vergelijkbaar. Eindfase van de wedstrijd en ook nu weer een afstandsschot die erin gaat. De tweede goal, een voorzet die slecht verdedigd wordt. Allemaal niet nodig. Maar ook de 100% kans die we daar tussendoor krijgen. Die moet je niet met een hakje achter je standbeen er proberen in te krijgen.”

In de eerste helft kwamen de beide ploegen niet tot scoren en ging de wedstrijd gelijk op. “Toen ik heb tegen ze gezegd dat we goed georganiseerd speelden en dat we er een aantal keren goed uitkwamen. Over de eerste helft was ik op zich zeer tevreden.”
 
Het afstandsschot van Schouten was een kantelmoment in de tweede helft. “De tweede helft zette zich voort op die manier. Zij werden wel iets sterker en onze jongens hadden wat moeite om het te belopen. Maar het was niet zo dat FC Volendam grote kansen kreeg, de wedstrijd bleef in balans. De tegentreffer valt dan uit een afstandsschot. Dan kantelt de wedstrijd omdat je iets moet gaan forceren. Dat deden we ook door het inbrengen van Jonas Arweiler en Mehdi Lehaire. Daardoor kregen we nog een hele grote kans."