Pronk: 'Blij met dik verdiende overwinning'

20 november 2018

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht houdt een goed gevoel over aan de pot tegen Jong Ajax, die zijn team met 4-3 won.

Jong FC Utrecht trok vanavond (dinsdag) in een spectaculaire partij aan het langste eind tegen Jong Ajax. In Stadion Galgenwaard werden de Amsterdammers door de Utrechters met 4-3 verslagen. FCUtrecht.nl peilde na afloop van de Keuken Kampioen Divisie-match de stemming bij trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht.

“We zijn blij met deze overwinning”, zegt Pronk in de catacomben van het Utrechtse stadion. “En we zijn content en tevreden met de prestatie van vanavond.”

Binnen een kwartier ging Jong FC Utrecht met 2-0 aan de leiding tegen Jong Ajax. “Ik ben trots op de wijze waarop er gespeeld is en de goals die we gemaakt hebben, met name de eerste twee”, aldus Pronk. “Dat zijn doelpunten waarop je traint. Dan is het fantastisch als dat er ook uit komt. In die fase konden we de wedstrijd helemaal naar ons toetrekken. Maar in plaats van na de 2-0 ook de 3-0 te maken, werd het 2-1. Na de rust pakten we het weer goed op en werd het snel 3-1.”

“Ook de verdediging heeft vandaag uitstekend werk verricht”, gaat de oefenmeester verder. “Vandaag is de wedstrijd niet gekanteld”, refereert Pronk naar de uitpartij tegen Sparta Rotterdam, waarin Jong FC Utrecht na een rappe 0-2 voorsprong uiteindelijk met 4-2 onderuit ging. “We hebben constant de controle gehouden. En heel veel momenten gehad waarop we er goed uit konden komen. We hebben deze wedstrijd dik verdiend gewonnen.”

Vrijdag al wacht de volgende Keuken Kampioen Divisie-horde voor Jong FC Utrecht: FC Volendam-uit. “Het wordt met name interessant of ze weer goed herstellen en weer fit zijn om over drie dagen weer een prestatie op de mat te leggen”, zegt Pronk over zijn jonge spelers. “Dan moeten ze laten zien dat ze het ook weer kunnen tegen een volwassen team.”