Wie zich op de derde verdieping van Stadion Galgenwaard begeeft, kan vanaf nu vertoeven in de Van Veenzaal. Gistermiddag (zondag), voor aanvang van de wedstrijd FC Utrecht – ADO Den Haag, vond de officiële opening plaats van de zaal die de naam draagt van FC Utrecht’s clubtopscorer aller tijden.

Onder anderen grootaandeelhouder Frans van Seumeren en voormalig trainer Han Berger waren van de partij bij de openingsceremonie van de Van Veenzaal. Het stralende middelpunt van de feestelijkheden was, uiteraard, Leo van Veen zelf. “Ik vind het wel prachtig”, glunderde Van Veen. “Het is een waardering voor wat ik als speler heb betekend”, aldus de spits van weleer, die in 391 competitiewedstrijden namens de Domstedelingen kwam tot 153 goals, in 30 bekerduels goed was voor 12 treffers en 1 keer het net vond in de 2 Europese partijen die hij voor FC Utrecht speelde.

Bekijk een sfeerimpressie van de opening van de Van Veenzaal en blader door het digitale fotoalbum van de feestelijkheden in Stadion Galgenwaard: