Nieuw kunstwerk onthuld in stadion galgenwaard

27 november 2018

'Het meest complexe doek tot nu toe.'

Andermaal is in de hoofdentree van Stadion Galgenwaard een kunstwerk onthuld. In navolging van De Utrechtse Nachtwacht en het Sint-Maarten Doek werd zondagmiddag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap, onder grote belangstelling het kunstwerk Traiectum voor het eerst getoond. Op het doek, dat het resultaat is van een samenwerking tussen FC Utrecht, SupportersVereniging FC Utrecht en het Nieuwegeinse Revontuli, schitteren onder meer de FC Utrecht-spelers Sean Klaiber, Leon Guwara en Simon Makienok.

Daarnaast is er op de iconische plaat, naar een idee van Mike Vermeulen van SV FC Utrecht, een prominente rol voor vier tijgers. Die komen in de huisstijl van FC Utrecht ook voor.
 
“Bloed, zweet en tranen willen supporters van FC Utrecht graag zien”, vertelde Commercieel Directeur Joost Broerse tijdens de onthulling van het kunstwerk. “Dat zijn zaken die op dit doek absoluut terugkomen. Het is een indrukwekkend werk geworden. Het meest complexe doek tot nu toe.”
 
Zelf in het bezit komen van zo’n doek? Dat kan! Een ingelijste versie van het kunstwerk is in zeer beperkte oplage á 199 euro verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en de Webshop.
 
Bekijk hier hoe het doek tot stand is gekomen:

En kijk hier naar een impressie van de onthulling van het doek: