Zelden zag uw verslaggever na afloop van een wedstrijd zulke extreme verschillen bij de nababbel. Bij de thuisploeg een gelukkige en opgeluchte trainer Edwin Grünholtz ("We speelden de tweede helft anti-voetbal en konden alleen maar tegenhouden, maar de drie punten zijn welkom.") en bij de bezoekers de uiterst teleurgestelde Robert Wijnands ("Als je ziet hoe wij goals tegen krijgen dan wordt je gek. Ze worden op een presenteerblad aangereikt. Je bent grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar staat tóch met lege handen").

Een domper, zo omschreef Wijnands in de kleedkamer, na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd, zijn gevoel richting de spelers. Zwaar teleurgesteld in zowel het resultaat als in de manier waarop ADO, vooral in de 2e helft, tegemoet getreden werd.

In het 1e bedrijf was FC Utrecht O19 een groot deel van de tijd de betere ploeg. Binnen 20 minuten was de ploeg voorin gevaarlijk, werden de voorwaartsen tot 2 keer toe wegens buitenspel teruggefloten en was het een kwestie van tijd voordat de score geopend kon worden. Maar dat liep even anders, want Sinterklaas was vroeg dit jaar.

De thuisploeg kreeg na zo'n 20 minuten spelen het 1e cadeau uit te pakken toen Rick Meissen binnen de beruchte lijnen, in een poging de bal te blokken, de tegenstander daarin mee nam en zo een strafschop veroorzaakte. Het was de eerste keer, dat de Hagenaren bij de Utrechters in het strafschopgebied opdoken! En het was meteen raak, want ondanks dat Fabian de Keijzer in de goede hoek zat faalde Yahya Boussakou niet vanaf de stip.

Van schrik wist de Utrechtse ploeg het even niet meer. Niets lukte meer en overal kwam men een stap te laat. Maar ADO kon er niet van profiteren: 5 minuten later was de stand al weer gelijk. Dragos Albu mikte de bal met precisie in de winkelhaak, toen hij mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf zo'n 25 meter. Een beauty van een goal.

ADO was weer aan zet en deed een stap in voorwaartse richting. Spits Hugo Botermans kreeg de vrije doortocht, liet daarbij eerst Yassin Nasser en vervolgens Djevencio van der Kust (die vanmiddag een ongelukkige wedstrijd speelde) zijn hielen zien en dook met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Hij wist keeper de Keijzer te verschalken en zorgde daarmee voor een 2-1 ruststand. Dat was cadeau nummer 2.

De 2e helft was een kwestie van doorzetten en zorgen voor de gelijkmaker. Maar jammer genoeg waren de Utrechters geen schim van de ploeg uit de 1e helft. Het verval werd gaandeweg steeds groter. Het spel speelde zich veelvuldig af op de helft van ADO, maar een vuist konden de Utrechters niet maken.

Na een uur spelen verslikte Reda Akmum zich in Yahya Boussakou. Hij pikte hem de bal af en ging recht op doelman de Keijzer af. De bal verdween in de korte hoek, waarmee hij voor de thuisploeg de 3-1 voorsprong veiligstelde. Cadeau nummer 3.

FC Utrecht gaf zich nog niet gewonnen, maar naarmate de wedstrijd zich voortsleepte en ondanks de aanvallende wissels bleef de aansluiting uit en zakte de moed in de schoenen. De eindstand was dus al na een uur spelen bereikt. Het laatste woord is voor de trainer van de bezoekers: "Er zijn nog 15 punten te behalen", aldus Robert Wijnands. "Willen wij een plek bij de 1e 8 veiligstellen, dan moeten we flink aan de bak!"

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld op Het Kasteel en begint om 16.00 uur.

ADO Den Haag O19 - FC Utrecht O19 3-1
19. 1-0 Yahya Boussakou
25. 1-1 Dragos Albu
28. 2-1 Hugo Botermans
60. 3-1 Yahya Boussakou


FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Mark Pabai, Rick Meissen, Reda Akmum (75. Giovanni de la Vega), Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Jayden Macnack (65. Rivillinio Neslo), Dragos Albu, Dereck Darkwa (84. Dino Janssen), Mehdi Lehaire, Yassin Nasser (65. Yassine Tekfaoui).