Jong FC Utrecht verliest van FC Volendam

23 november 2018

Afstandschot Schouten en doelpunt Berenstein doen Domstedelingen de das om.

Jong FC Utrecht speelde vandaag een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Volendam. Heel lang lijkt het erop dat het duel in een doelpuntloos gelijkspel gaat eindigen. Door treffers van Robin Schouten en Anthony Berenstein winnen de Volendammers met 2-0. 

In een ijskoud Kras Stadion in Volendam staat het nog steeds 0-0. De beide ploegen creëren geen enorme kansen en het heeft er alle schijn van dat dit duel in de Keuken Kampioen Divisie in een gelijkspel gaat eindigen. Maar dan besluit Robin Schouten uit te halen. Zijn schot van 20 meter eindigt achter doelman Thijmen Nijhuis. 1-0.   
 
Uit de startblokken
De Volendammers komen goed uit de startblokken en beginnen scherp aan de wedstrijd. De ploeg van hoofdtrainer Hans de Koning krijgt drie kansen in de eerste tien minuten. Een schot van Body Deul, een ingestudeerde corner via Robin Schouten en een geplaatst balletje van Nick Doodeman. Thijmen Nijhuis zorgt met uitstekende reddingen ervoor dat Jong FC Utrecht niet vroeg tegen een achterstand aan kijkt.
 
Anthony Berenstein
Na de openingstreffer blijft het lang 1-0. De beide ploegen creëren een aantal kansen waarbij de doelmannen in actie moeten komen. Er heerst een sfeer in het stadion waarin men in de gaten heeft dat de overwinning van FC Volendam nog geen zekerheid is. Jong FC Utrecht komt nog een aantal keer naar voren en doelman Mitchel Michaelis moet meermaals in actie komen. Uiteindelijk is het Anthony Berenstein die de trekker overhaalt. Berenstein staat precies goed bij de voorzet vanaf rechts en tikt de bal binnen. 2-0.
 
FC Den Bosch
Het team van trainer/coach Robin Pronk kan even tot rust komen. De eerstvolgende wedstrijd van Jong FC Utrecht vindt plaats op 3 december. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen FC Den Bosch. Om 20:00 wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard.
 
FC Volendam - Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
69. Robin Schouten 1-0
87. Anthony Berenstein 2-0
 
Gele kaarten: Gabriël Culhaci (Jong FC Utrecht), Hans de Koning (FC Volendam), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 2.568
 
Scheidsrechter: Clay Ruperti
 
Opstelling FC Volendam: 
Mitchel Michaelis; Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti; Kevin Visser, Jari Vlak; Nick Doodeman, Boy Deul (89. Rodney Antwi), Anthony Berenstein; Cas Peters (62. Teije ten Den)
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (74. Jonas Arweiler), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Odysseus Velanas, Tim Brinkman, Shayne Pattynama (77. Mehdi Lehaire); Sylla Sow, Nick Venema (45. Mohamed Mallahi), Mitchell van Rooijen