Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) op tegen Roda JC Kerkrade. De Keuken Kampioen Divisie-partij tegen De Koempels begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch.

De beloftenploeg van FC Utrecht beleefde vorige week een week om snel te vergeten. Op eigen veld werd op maandag verloren van FC Twente met 1-6 en vier dagen later ging het team van trainer/coach Robin Pronk in het Mandemakers Stadion met 3-2 onderuit tegen RKC Waalwijk. Beide partijen eindigden de Utrechters met een tiental vanwege rode kaarten voor respectievelijk Sylian Mokono en Junior van der Velden. In Waalwijk moesten Redouan El Yaakoubi en Jeredy Hilterman met blessures bovendien de strijd staken.

Zeges
Afgelopen maandag sparden de Domstedelingen met Jong SC Cambuur. Op het veld van Sporting 70 klopte Pronk’s ploeg de Friezen met 3-1. Jonas Arweiler was met drie treffers de Man van de Wedstrijd. Ook de tegenstander van vanavond, Roda JC Kerkrade, kwam deze week al in actie. Dinsdagavond wonnen de Koempels op Urk van de plaatselijke SV met 0-1. Zodoende plaatste het team van trainer Robert Molenaar zich voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker.

Duitse doelpuntenmachine
Een welkome opsteker voor de Limburgers in tijden waarin het in de competitie in mindere mate wil vlotten. Want waar Roda JC Kerkrade aan het begin van de jaargang door velen werd gezien en genoemd als één van de titelkandidaten, daar vinden de geel-zwarten zichzelf na elf speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie terug op plek 12. Koploper Go Ahead Eagles heeft al elf punten meer op zak dan de Roda Juliana Combinatie, dat in de persoon van Mario Engels een goalgetter in de gelederen heeft. De Duitser scoorde al acht keer deze jaargang en deed dat ook tijdens de vorige speelronde, al bleek zijn doelpunt uit tegen Jong AZ toen niet voldoende voor de winst (1-1).

Poorten Zoudenbalch om 19.00 uur open
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Roda JC Kerkrade begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa-unit van het sportcomplex, dat om 19.00 uur open gaat. Niet van de partij vanavond? Flitsen van het duel komen voorbij in het schakelprogramma dat op het open kanaal van FOX wordt uitgezonden. En via Twitter doet FC Utrecht bovendien live verslag van de wedstrijd.