Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) op tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Sparta. De partij tegen de Rotterdammers begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam.

'Beloften belonen zichzelf niet' was de kop van het wedstrijdverslag over de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Op Sportcomplex Zoudenbalch legden de Utrechtse talenten het af tegen het vlaggenschip van Roda JC Kerkrade. Door een laat doelpunt van Mario Engels verloren de Domstedelingen met 1-2. 

Pronk
"Het was een fijne ambiance maar ik baal enorm van het resultaat', concludeerde trainer/coach Robin Pronk na afloop van dat duel. “We kregen ook niet legio kansen, zo is het niet. Maar wel een aantal, en een aantal behoorlijk goede ook. Het is jammer dat we hier niet met tenminste één punt staan." De oefenmeester deelde ook een compliment uit aan de beloftenformatie. “Christopher Mamengi speelde een erg goede partij. Rayan El Azrak? Hij deed het zeker niet slecht, zorgde continu voor dreiging."

Sparta Rotterdam
De Rotterdammers staan bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Onder leiding van hoofdtrainer Henk Fraser wonnen de Kasteelheren de eerste periodetitel. Aanvaller Lars Veldwijk staat tweede in de topscorerslijst. Ferdy Druijf, spits van Jong AZ, heeft één doelpunt meer dan Veldwijk. De international van Zuid-Afrika scoorde 10 doelpunten in 13 wedstrijden. Bij Sparta komen we een oude bekende tegen. Edouard Duplan speelt momenteel zijn wedstrijden in het rood-witte tenue van Sparta. De Fransman kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag. 

Media
De wedstrijd Sparta - Jong FC Utrecht begint in Het Kasteel om 20.00 uur. Niet van de partij vanavond? Flitsen van het duel komen voorbij in het schakelprogramma dat op het open kanaal van FOX wordt uitgezonden. En viaTwitter doet FC Utrecht bovendien live verslag van de wedstrijd.