Jong FC Utrecht kruist degens met Jong Ajax

20 november 2018

Vanavond (dinsdag) Keuken Kampioen Divisie-voetbal in Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht krijgt vanavond (dinsdag) bezoek van Jong Ajax. Het treffen tussen de beloftenteams van de Utrechters en de Amsterdammers begint in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur.

Natuurlijk is de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie een serieuze factor als het gaat om hoe de kwaliteitsverhoudingen liggen in die competitie. Wie daar naar kijkt, ziet nu: Jong FC Utrecht op plaats achttien, Jong Ajax op plek elf.

Andere koek
Maar spelen beloftenteams tegen elkaar, dan is het toch andere koek. Dan speelt een factor als leeftijd geen rol; dan is het jong tegen jong. En dat ligt de talenten uit de Domstad wel, zo blijkt. Dit seizoen won Jong FC Utrecht namelijk met 3-2 van Jong PSV en speelde het uit tegen Jong AZ gelijk: 2-2. Nu staat de formatie van trainer/coach Robin Pronk aan de vooravond van het treffen met het enige beloftenteam dat het dit seizoen nog niet tegenkwam: Jong Ajax. Die ploeg verloor eerder deze jaargang met 2-1 van Jong PSV en versloeg Jong AZ met 0-1.

Meer in het vat
Tijdens drie van de laatste vier competitiewedstrijden die Jong FC Utrecht speelde, trof het team uit de Domstad ploegen die op voorhand dit seizoen tot de titelkandidaten werden gerekend: FC Twente, Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam. Tegen FC Twente hadden de Utrechters weinig in te brengen, maar tegen de Limburgers en de Zuid-Hollanders zat er meer in het vat dan de nulscore die uiteindelijk werd neergezet.

Geen kaartverkoop, ingang A en G hoofdtribune vanaf 19.00 uur open
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong Ajax begint vanavond (dinsdag) om 20.00 uur in Stadion Galgenwaard. Er is voor deze Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd geen kaartverkoop meer. Derhalve blijven de kassa’s en de Fanshop vanavond dicht. De ingangen A en G van de promenades van de hoofdtribune zijn vanaf 19.00 uur geopend. Niet van de partij vanavond? FOX Sports zendt de wedstrijd live uit en FC Utrecht doet via TWITTERrechtstreeks verslag.