Jong FC Utrecht nam het vanavond op tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, Sparta Rotterdam. Ondanks de vroege 0-2 voorsprong eindigt het duel met de Spartanen, mede door de hattrick van Lars Veldwijk, in 4-2.
 
De klanken van het clublied van Sparta Rotterdam klinken uit de speakers van Het Kasteel. De mensen gaan staan en beginnen te applaudisseren. Met de mascotte voorop betreden de beide elftallen het veld. Nadat iedereen luidkeels ‘SP-AR-TA’ heeft gezongen kunnen we beginnen aan wat een doelpuntrijk duel belooft te worden.
 
De trekker
In de tweede helft is het wachten tot Sparta Rotterdam nog een keer scoort. De Domstedelingen komen haast niet meer in de buurt van het doel van Roy Kortsmit. Sylla Sow heeft nog de grootste kans om in de tweede helft een doelpunt voor Jong FC Utrecht te scoren. De aanvaller ontwijkt nog maar net de Spartaanse doelman, maar het schot dat daarop volgt eindigt in het zijnet. Uiteindelijk is het Lars Veldwijk die de trekker overhaalt. De spits zorgt met buitenkant voet ervoor dat de einduitslag op het scorebord komt te staan.

Hattrick
Lars Veldwijk is vanavond enorm gevaarlijk voor het doel van Thijmen Nijhuis. De boomlange aanvaller wordt in de 32e minuut van de wedstrijd neergehaald in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht, penalty. De international van Zuid-Afrika benut deze scoringskans en zet Sparta op een gelijke stand: 2-2. Nog geen drie minuten later is het wéér Veldwijk die aantoont te weten waar hij moet staan om de bal binnen te tikken. De voorzet van Halil Dervisoglu komt namelijk precies voor de voeten van Veldwijk. Sparta zet een 0-2 achterstand in acht minuten om naar een 3-2 voorsprong.
 
Efficiëntie
Elke kans die krijgt moet je afmaken. Daar heeft Utrecht goed naar geluisterd in het eerste kwartier. Sparta Rotterdam heeft in deze fase het meeste balbezit, maar de Domstedelingen counteren er twee keer gevaarlijk uit. De twee counters leveren gelijk twee doelpunten op. Waar het eerst Sylla Sow is die de bal binnentikt na een voorzet vanaf rechts, is het vervolgens Nick Venema die de bal bij de tweede counter in de touwen werkt. De Domstedelingen staan na een kwartier al op een 0-2 voorsprong.

Nijhuis
Ondanks de 4-2 nederlaag keepte Thijmen Nijhuis een uitstekende wedstrijd. De doelman moet al in de tweede minuut van de wedstrijd ingrijpen. Royston Drenthe vuurt dan zijn eerste volley richting het doel van Jong FC Utrecht. Ook de tien minuten daarop volgen er drie gote kansen voor Sparta Rotterdam, maar telkens staat de doelman in de weg. Nijhuis zorgt met een aantal uitstekende reddingen ervoor dat er geen grotere uitslag op het scorebord is komen te staan.

Jong Ajax
De eerstvolgende wedstrijd van de beloftenploeg uit Utrecht is op dinsdag 20 november. Dan neemt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk het op tegen Jong Ajax. Die wedstrijd wordt om 20:00 afgetrapt in Stadion Galgenwaard.
 
Sparta Rotterdam - Jong FC Utrecht 4-2 (3-2)
7. Sylla Sow 0-1
14. Nick Venema 0-2
28. Eigen doelpunt Rick van der Meer 1-2
31. Lars Veldwijk 2-2
35. Lars Veldwijk 3-2
64. Lars Veldwijk 4-2
 
Gele kaarten: Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht), Royston Drenthe (Sparta Rotterdam), Dereck Darkwa (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 10.606
 
Scheidsrechter: Edgar Bijl
 
Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit; Janne Saksela, Dries Wuytens, Bradley Martis (25. Giliano Wijnaldum), Royston Drenthe (86. Edouard Duplan); Adil Auassar, Abdou Harroui, Leroy Duarte; Halil Dervisoglu, Lars Veldwijk, Thomas Verhaar (79. Youssef El Kachati)
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mitchell van Rooijen, Rick van der Meer (45. Ruben Hoogenhout), Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Odysseus Velanas (62. Shayne Pattynama), Tim Brinkman, Mohamed Mallahi; Sylla Sow, Nick Venema, Mehdi Lehaire (73. Dereck Darkwa)