FC Utrecht Worldwide: Zullo is de aansluiting kwijt in Sydney

28 november 2018

Deze week in de spotlight: Michael Zullo, Zakaria Labyad en Yoshiaki Takagi.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een seizoenstart met wisselend succes voor Michael Zullo met Sydney FC, Champions League-glorie voor Zakaria Labyad en een plek in de grijze middenmoot van de J2 League voor het Albirex Niigata van Yoshiaki Takagi.

Lopen de nodige Europese zomercompetities – zoals de Ierse en de Noorse – al op hun eind, in Australië is de nieuwe jaargang pas net begonnen. Voormalig FC Utrecht-speler Michael Zullo jaagt met Sydney FC op prolongatie van de titel, al wil dat nog niet al te goed vlotten. Na vijf speeldagen hebben de blauwhemden acht punten; zeven verliespunten dus. Directe concurrent Melbourne Victory won afgelopen weekend in Sydney met 1-2. Basisspeler Zullo kon niet voorkomen dat de voormalig Eredivisiespelers Ola Toivonen en Keisuke Honda scoorden namens het team uit Melbourne. Zullo en spelers die eerder in de Eredivisie uitkwamen; hij heeft er dit seizoen sowieso niet zo’n goede ervaringen mee. In de finale van de FFA Cup verloor Sydney FC namelijk met 2-1 van Adelaide United en namens die club werden beide doelpunten gemaakt door oud-Spartaan Craig Goodwin.

Zullo, die 36 officiële partijen speelde voor FC Utrecht en vaak in één adem wordt genoemd met Adam Sarota en Tommy Oar, moet met Sydney FC de komende weken de jacht op Perth Glory openen. Die ploeg gaat namelijk aan kop in de A League. Zullo levert aan de goede prestaties van Sydney FC niet alleen in verdedigend opzicht een belangrijke bijdrage, maar heeft zich Down Under ook ontpopt tot een ware assistkoning. Als linksback bereidde hij in 63 officiële duels in dienst van Bling FC, zoals de bijnaam van zijn club luidt, al 12 doelpunten voor. Nochtans een prima moyenne.
 
Champions League-glorie voor Labyad
Onder leiding van voormalig FC Utrecht-oefenmeester Erik ten Hag gooit Ajax dit seizoen hoge ogen in de Champions League. De Amsterdammers bleken niet onder de indruk van grootmacht Bayern München, allerminst de mindere van de Portugese topclub Benfica en een klasse beter dan de Griekse hoogvlieger AEK Athene. Dinsdag wonnen de Nederlanders in Griekenland met 0-2 van AEK Athene en in de slotfase van de partij viel voormalig FC Utrecht-aanvaller Zakaria Labyad in. Voor Labyad waren het zijn eerste Champions League-speelminuten van dit seizoen. Die volgden op een uitstekend optreden afgelopen weekend in het Rat Verlegh Stadion. Daar viel Labyad in tegen NAC Breda en scoorde hij op fraaie wijze een belangrijke goal; Labyad’s eerste treffer van de jaargang bovendien. De Utrechter kan dus terugkijken op een goede week.  
  
Takagi eindigt in J2 League-middenmoot
Nog zo’n competitie die is afgelopen: de J2 League. Dat is de één na hoogste divisie van Japan. Het is de reeks die Yoshiaki Takagi tot zijn habitat heeft gemaakt. Takagi, goed voor 38 officiële duels in het shirt van FC Utrecht, speelde in de J2 League al 161 partijen. Precies 32 daarvan dit seizoen als middenvelder van Albirex Niigata. Die club eindigde na 42 speeldagen in de grijze middenmoot van de competitie. Een marge van 19 punten op een degradatieplek, een achterstand van 18 punten op een positie die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie. In de laatste wedstrijd van de jaargang, op zaterdag 17 november, moest Takagi genoegen nemen met een invalbeurt van tien minuten. Zo kon hij nog nét enkele duels uitvechten met Renofa Yamaguchi-aanvaller Daisuke Takagi; inderdaad: de jongere broer van ‘Sjakie’.

Volgende week aflevering 24 van FC Utrecht Worldwide!