FC Utrecht Worldwide: Leeuwin gedijt goed in Denemarken

21 november 2018

Deze week in de spotlight: Ramon Leeuwin, Jacob Mulenga en Nacer Barazite.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een bezoek aan Ramon Leeuwin in Denemarken, de nog altijd vlot scorende Jacob Mulenga en een update over Nacer Barazite, die tegenwoordig in de Verenigde Arabische Emiraten speelt. 

“Als je zelf in de situatie zit, dan is het toch wel heel bijzonder”, blikt Ramon Leeuwin terug op zijn transfer, afgelopen zomer van FC Utrecht naar Odense BK. Het ging allemaal vrij snel. “Zo speel je in de Nederlandse competitie en spreek je de Nederlandse taal, een paar dagen later zit je in Denemarken met nieuwe teamgenoten en een nieuwe competitie.”  

Na jarenlang op de Nederlandse velden te hebben gespeeld, was voor Leeuwin dus een buitenlands avontuur een feit. FC Utrecht’s mediaploeg sprak in Denemarken uitgebreid met Leeuwin, die van de kans gebruikmaakte het stadion van Odense BK te laten zien. “Je merkt nu, als je in de kleedkamer zit, wat buitenlanders in Nederland ervaren. De snelle gesprekken, die mis je.” Bekijk het item:

Mulenga als clubtopscorer break in 
Jacob Mulenga? Still going strong! De inmiddels 34-jarige Zambiaan heeft het seizoen in de Chinese League One – het tweede niveau van China – afgesloten als clubtopscorer van Liaoning FC. De Afrikaan, die in 113 officiële duels in dienst van FC Utrecht tot 45 treffers kwam, was dit seizoen goed voor 14 competitietreffers. Mede dankzij de doelpunten van de international eindigde Lianoning FC in de middenmoot van League One, een competitie die waarin spelers uit Zuid-Amerika en Afrika de smaakmakers zijn. Van de 15 meest scorende spelers in de competitie – onder wie Mulenga – komen er 8 uit Afrika en en 6 uit Zuid-Amerika, waarvan 5 uit Brazilië. Die ene vreemde eend in de bijt? Een Chinees? Nee. Dat is de Spanjaard Joan Verdú Fernández. In China is het nu voetbalstil. Het nieuwe voetbalseizoen begint over een paar maanden.    

Roerige tijden voor Barazite in de Gulf League 
Roerige tijden zijn het bij Al Jazira Club. De ploeg van voormalig FC Utrecht-speler Nacer Barazite begon aan het seizoen met Marcel Keizer als trainer, maar hij is inmiddels vertrokken uit de Verenigde Arabische Emiraten en is inmiddels de oefenmeester van Sporting Lissabon. Barazite’s ploeg staat sinds het vertrek van Keizer onder leiding van Damien Hertog. Naar een nieuwe hoofdverantwoordelijke wordt gezocht, zo meldde Barazite’s club al. Al Jazira Club kende een sterke start van het seizoen en staat in de Gulf League na 9 speeldagen op de tweede plaats. Barazite kreeg in 8 van de 9 competitieduels speeltijd; alleen het eerste treffen van dit seizoen moest de jeugdinternational laten schieten. Scoren deed hij in competitieverband nog niet.