FC Utrecht wint oefenduel met Waasland-Beveren

15 november 2018

Zes doelpunten op Sportcomplex Zoudenbalch

FC Utrecht speelde vandaag een besloten oefenduel tegen het Belgische Waasland-Beveren. De Domstedelingen winnen met 6-0 van de nummer veertien van de Belgische competitie. 

Waasland-Beveren aan de bal. De Belgen zoeken naar afspeelmogelijkheden, maar die zijn er niet. FC Utrecht staat goed te verdedigen en zorgt ervoor dat Waasland-Beveren niet weet waar de bal heen moet. De pass naar voren wordt dan ook direct onderschept door Joris van Overeem, die gelijk Simon Gustafson inspeelt. De Zweed ziet zijn schot worden gepareerd door doelman Kevin Debaty. De Domstedelingen azen continu op de bal.
 
Beslissing
Bij een 2-0 voorsprong is het nog spannend. Valt een bal van Waasland-Beveren goed, dan keert de spanning volledig terug in de wedstrijd. Maar dat is niet het geval als Gyrano Kerk na bijna twintig minuten spelen aan de rechterkant opstoomt. De rappe vleugelspeler rent richting het Belgische zestienmetergebied en wordt daar neergehaald door Aleksandar Vukotic: penalty. Simon Gustafson benut de strafschop. Nog geen zes minuten later gebeurt exact hetzelfde scenario. Ditmaal is het Oussama Tannane die opstoomt aan de rechterkant en wordt neergehaald binnen de lijnen. Simon Gustafson stapt weer achter de bal en schiet 'm feilloos door het midden: 4-0.   
 
Tandem aan de linkerkant 
Tijdens het duel met Waasland-Beveren valt op dat Oussama Tannane en Nicolas Gavory elkaar erg goed kunnen vinden. De linksvoor en linksachter geven een-tweetjes en creëren veel ruimte elkaar. Hierdoor kunnen de beide linksbenige spelers een aantal goede voorzetten geven richting het zestienmetergebied van Waasland-Beveren. In de 23e minuut eindigt zo’n voorzet perfect bij Simon Gustafson. De Zweed ziet zijn poging rakelings langs het doel gaan.
 
Twee doelpunten Dessers
Na een klein half uur komt FC Utrecht op voorsprong. Een mooie aanval die via Gyrano Kerk, Simon Gustafson en Sean Klaiber uiteindelijk terechtkomt bij Cyriel Dessers levert de openingstreffer op. De spits staat waar een aanvaller hoort te staan en tikt de voorzet van Klaiber binnen. Even later staat de Belg weer op de goede plaats. Bij een corner staat Dessers bij de tweede paal om de bal het laatste zetje te geven.
 
Uitlopen
De twee strafschoppen beslissen de wedstrijd in het voordeel van FC Utrecht, maar daarmee staat de eindstand nog niet op het scorebord. Ruim tien minuten voor het laatste fluitsignaal wordt de ingevallen Nick Venema weggestuurd richting Debaty. De 19-jarige aanvaller twijfelt geen moment en schiet de bal binnen. Drie minuten later is ook Oussama Tannane doeltreffend. Met zijn schuiver zorgt de Marokkaanse aanvaller ervoor dat FC Utrecht met 6-0 wint van Waasland-Beveren.
 
 
FC Utrecht vs. Waasland-Beveren 6-0 (2-0)
26. Cyriel Dessers 1-0
32. Cyriel Dessers 2-0
62. Simon Gustafson 3-0
68. Simon Gustafson 4-0
78. Nick Venema 5-0
81. Oussama Tannane 6-0
 
Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Sean Klaiber, Willem Janssen, Mark van der Maarel, Nicolas Gavory; Simon Gustafson (75. Odysseus Velanas), Joris van Overeem (60. Lukas Görtler), Urby Emanuelson (75. Tim Brinkman); Gyrano Kerk (75. Nick Venema), Cyriel Dessers (45. Sander van de Streek), Oussama Tannane
 
Opstelling Waasland-Beveren:
Kevin Debaty; Daam Foulon, Aleksandar Vukotic, Valtteri Moren, Oscar Threlkeld (45. Maximiliano Caufriez); Keita Paul Fadiala (83. Eric Asomani), Floriano Vanzo (60. Beni Diata Badibanga), Louis Verstraete (60. Daan Heymans), Karlo Lulic (60. Denzel Jubitana); Apostolos Vellios (60. Ndao Mouhamadou Lamine), Francesco Forte