FC Utrecht eSports organiseert international challenge

21 november 2018

De eSporters van FC Utrecht gaan de sportieve strijd aan met de eSports-teams van buitenlandse profclubs.

FC Utrecht eSports gaat Europa in. De club heeft de International Challenge op poten gezet. Het format is even eenvoudig als doeltreffend: de eSporters van FC Utrecht gaan met enige regelmaat de sportieve strijd aan met de eSports-teams van buitenlandse profclubs. Vanmiddag (woensdag) is het tijd voor de eerste International Challenge. FC Utrecht eSports speelt dan tegen de eSports-tak van de Belgische topclub RSC Anderlecht.

Vanuit de onlangs geopende eRoom in Stadion Galgenwaard gaan FC Utrecht’s eSporters Danny Hazebroek en Christiaan van der Mark de FIFA19-strijd aan met de pro gamers van buitenlandse profclubs. Via de FC Utrecht eSports-zender op streamingkanaal Twitch wordt de International Challenge live uitgezonden.

“Krachtmetingen met de beste eSporters van clubs uit de hele wereld, dat is iets om naar uit te kijken”, reageert FC Utrecht’s Pro Gamer Hazebroek. “Ik zie de International Challenge als een mooie kans om extra ervaring op te doen op het allerhoogste niveau.”

Ook eSports-talent Van der Mark staat te popelen om aan de wedstrijden te beginnen. “De beste manier om je spelniveau te verbeteren, is door tegen sterke spelers te spelen. De International Challenge is voor mij de ultieme leerschool, waarbij ik mijn zinnen natuurlijk heb gezet op het neerzetten van stuntzeges op gerenommeerde eSporters.”

Meer over FC Utrecht eSports en de International Challenge op de social media-kanalen van FC Utrecht eSports: InstagramFacebookTwitter en Twitch.