Een kind kan de was doen!

20 november 2018

Tijs (14) in kader van World Children’s Day voor één dag materiaalman van FC Utrecht.

Een dag om nooit te vergeten. Dát was het vandaag voor de 14-jarige Tijs de Ridder. In het kader van World Children’s Day, de dag waarop UNICEF samen met kinderen extra aandacht vraagt voor kinderen en hun rechten, was Tijs voor één dag materiaalman van FC Utrecht.

Hij is nog geen kwartier op Sportcomplex Zoudenbalch of Tijs mag al aan de bak; ballen oppompen! Druk in de weer terwijl materiaalman Jorrit Andela hem vertelt hoe een werkdag er voor hem uitziet. Na het oppompen van de ballen is het tijd voor het ophalen van de was en moeten de spullen op het goede plekje worden klaargelegd in de kleedkamer. "Geweldig dat ik een dag mee kan lopen met Jorrit', zegt Tijs. "Leuk om te zien wat een materiaalman allemaal moet doen. Het is erg leuk werk!" Tijs ziet zichzelf dit werk later wel doen. "Als ik zo zie wat ik vandaag allemaal heb gedaan, zeker!"