David Jensen opgeroepen voor Deense Nationale ploeg

17 november 2018

Doelman van FC Utrecht bij selectie Denemarken voor Nations League-wedstrijd tegen Ierland.

Doelman David Jensen van FC Utrecht is opgeroepen voor het nationale team van Denemarken. Daarbij sluit de goalie van de Domstedelingen aan als vervanger van Leicester City-sluitpost Kasper Schmeichel.

Denemarken won gisteravond (vrijdag) in Cardiff met 1-2 van Wales en verzekerde zichzelf daarmee van de groepszege in de B-divisie van de Nations League. In die competitie treffen de Denen maandag nog wel Ierland, dat hekkensluiter is van de groep. Voor die interland is Jensen nu dus geselecteerd.

Naast doelman Jensen zijn ook de FC Utrecht-keepers Maarten Paes (Jong Oranje)Thijmen Nijhuis (Oranje Onder 20) en Fabian de Keijzer (Oranje Onder 19) momenteel met nationale selecties op pad. Dat geldt ook voor de veldspelers Mohamed Mallahi (Oranje Onder 19) en Christopher Mamengi (Oranje Onder 18).

De selectie van Denemarken voor het Nations League-duel met Ierland:
Doelmannen:
 Frederik Rønnow (Eintracht Frankfurt, Duitsland), Jesper Hansen (FC Mitjylland), David Jensen (FC Utrecht).
Verdedigers: Andreas Bjelland (FC Kopenhagen), Andreas Christensen (Chelsea, Engeland), Henrik Dalsgaard (Brentford, Engeland), Jannik Vestergaard (Southampton, Engeland), Jens Stryger Larsen (Udinese, Italië), Jonas Knudsen (Ipswich Town, Engeland), Mathias Zanka Jørgensen (Huddersfield Town, Engeland), Peter Ankersen (FC Kopenhagen).
Middenvelders: Christian Eriksen (Tottenham Hotspur, Engeland), Lasse Schöne (Ajax), Lukas Lerager (Girondins de Bordeaux, Frankrijk), Pierre Emil Højberg (Southampton, Engeland), Christian Nørgaard (Fiorentina, Italië).
Aanvallers: Andreas Cornelius (Girondins de Bordeaux, Frankrijk), Christian Gytkjaer (Lech Poznan, Polen), Kasper Dolberg (Ajax), Martin Braithwaite (Middlesbrough, Engeland), Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Pione Sisto (Celta de Vigo, Spanje), Yussuf Yurary Poulsen (RB Leipzig, Duitsland).

Onlangs werd op de mediakanalen van FC Utrecht een portret van David Jensen gepubliceerd. Daarin spreekt de doelman van de Domstedelingen onder meer over de nationale ploeg. Bekijk het item hier: