Business club team FC Utrecht verliest ongelukkig in Arnhem

12 november 2018

Geslaagde dag in Arnhem eindigt zonder punten.

Afgelopen zaterdag vond niet alleen de Eredivisie-wedstrijd Vitesse – FC Utrecht plaats. Ook het Business Club team van de FC trad in Arnhem aan, tegenstander was de Business Club van Vitesse. Niemand minder dan Joost Broerse, oud-speler en huidig Commercieel Directeur van FC Utrecht bekleedde de dubbelrol van speler-trainer. Onder zijn leiding werd er helaas, tegen de verhoudingen in, met 1-0 verloren.

Op een nat veld op Sportpark De Bakenhof kruisten beide Business Teams de degens. Kansen voor de Domstedelingen waren er te over, maar gescoord werd er in de eerste helft niet. Voor de tweede helft werd uitgeweken naar een nabijgelegen kunstgrasveld, aangezien er zonder licht niet verder gespeeld kon worden. Op het kunstgrasveld werd er lustig op los gecombineerd, maar het vizier stond niet op scherp. Vlak voor tijd was het Vitesse dat tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam. In de blessuretijd van de tweede helft was er de uitgelezen mogelijkheid om via een penalty op gelijke hoogte te komen. Aanvoerder Arie Struijk (A. Struijk IJzer- en Metalen) nam zijn verantwoordelijkheid, maar zijn inzet spatte op de lat uiteen waardoor het duel helaas verloren ging. Joost Broerse was ondanks de nederlaag toch positief: ‘We hebben voldoende kansen gecreëerd, maar het zat helaas niet mee in de afronding vandaag. In de tweede seizoenshelft spelen we de returns tegen Vitesse en NAC Breda en gaan we voor de volle winst!' FC Utrecht dank Business Club lid HVC Maarssen voor het sponsoren van de wedstrijdtenues!

Na afloop van de wedstrijd werd er koers gezet naar Stadion GelreDome, waar de twee Business Club teams gezamenlijk genoten van een diner. De hoop was er vervolgens dat het team van Dick Advocaat de drie punten wel mee naar Utrecht zou nemen, maar helaas ging ook deze wedstrijd verloren (2-1).

Houd de communicatiekanalen van FC Utrecht Business in de gaten om een volgende keer ook deel uit te maken van de selectie van het Business Team!