Beloftenploeg aan de bak in kras stadion

23 november 2018

Na de spectaculaire zege van afgelopen dinsdag op Jong Ajax, speelt Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) uit tegen FC Volendam.

Voor de tweede keer in een tijdsbestek van vier dagen is het wedstrijddag voor Jong FC Utrecht. De talentenploeg van trainer/coach Robin Pronk speelt vanavond (vrijdag) uit tegen FC Volendam. De Keuken Kampioen Divisie-ontmoeting begint in het Kras Stadion om 20.00 uur. 

De inkt van het wedstrijdformulier van de vorige pot van Jong FC Utrecht is nog maar amper opgedroogd. Dinsdagavond, in een waterkoud Stadion Galgenwaard, was de beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk in een spektakelstuk te sterk voor Jong Ajax. Drie goals van Nick Venema en een eigen treffer van Ajacied Boy Kemper bleken precies genoeg om het verschil te maken: 4-3. Zo boekten de talenten uit de Domstad andermaal een goed resultaat tegen een beloftenteam, nadat eerder dit seizoen al werd gewonnen van Jong PSV (3-2) en gelijkgespeeld in Wijdewormer tegen Jong AZ: 2-2.

Tegen grote kerels
“Het wordt met name interessant of ze weer goed herstellen en weer fit zijn om over drie dagen weer een prestatie op de mat te leggen”, zei Pronk na de 4-3 zege op Jong Ajax in de catacomben van Stadion Galgenwaard. “Dan moeten ze laten zien dat ze het ook weer kunnen tegen een volwassen team.” En dat, zo weet een ieder, is andere koek. Er zit een verschil tussen grote talenten zoals die er bij de beloftenteams van Ajax, PSV en AZ rondlopen, en grote kerels zoals die bij veel andere teams in de competitie onder contract staan; zo ook bij FC Volendam. Grote mannenvoetbal moet er vanavond gespeeld worden door de jongelingen uit Utrecht.

De revival van FC Volendam
De ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie geeft, met name als het gaat over FC Volendam, een beeld dat vertekend is. Wie kijkt op de ranking, ziet: nummer 13, FC Volendam. Wie kijkt naar de recente vorm, constateert: FC Volendam is één van dé te kloppen ploegen. Sinds trainer Hans de Koning er begin oktober aan de slag is gegaan, heeft Het Andere Oranje niet meer verloren. Het De Koning-effect leverde deze serie op: winst op RKC Waalwijk, gelijkspel tegen Almere City FC, gelijkspel tegen FC Eindhoven, winst op Jong Ajax, winst op FC Dordrecht, winst op MVV Maastricht en gelijkspel tegen SC Cambuur. Alleen TOP Oss en FC Den Bosch staan er in de tweede periode van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie beter voor. Jong FC Utrecht staat dus aan de vooravond van zware klus in het Kras Stadion.

Live verslag vanuit Volendam
De wedstrijd FC Volendam - Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Niet van de partij in het Kras Stadion, maar wel benieuwd naar hoe de beloftenploeg uit Utrecht het vergaat tegen Het Andere Oranje? FC Utrecht doet vanuit Volendam live verslag via Twitter. Flitsen van de wedstrijd passeren ook de revue in het schakelprogramma dat wordt uitgezonden op het open kanaal van FOX.