FC Utrecht slaagde er vanavond (zaterdag) niet in één of meerdere punten over te houden aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het werd 2-1 voor de Arnhemmers. FCUtrecht.nl was van de partij bij de nabeschouwing in de persruimte van GelreDome en schreef mee met de analyse van Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“Het was een beetje een rommelige wedstrijd”, vertelde Advocaat in een goedgevulde persruimte. “Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Dat zag je ook een beetje terug in het spel. Weinig kansen, weinig overleg. Waarbij Vitesse iets makkelijker speelde dan wij”, aldus de Hoofdtrainer van de FC uit de Domstad.

Erg kansrijk was de eerste helft niet, zo zag Advocaat. “Bij rust stond het 0-0. Wij hadden wel een mooie kans op een goal via Gyrano Kerk, maar okay: dat gebeurt niet. Vitesse kreeg ook wel wat kansen, maar dat waren er niet veel.”

“In de tweede helft maakte Vitesse uit het niets de 1-0 en de 2-0. Daarna zie je pas FC Utrecht reageren”, aldus Advocaat. “En de schroom van zich afgooien. Dan krijg je ook nog de kans 2-2 te spelen. Die schroom hadden we wat eerder van ons moeten afgooien”, legde Advocaat de vinger op de zere plek.

De nederlaag in Arnhem maakte een einde aan een mooie, ongeslagen reeks van de Domstedelingen. “Geen man overboord”, aldus Advocaat. “We hebben de laatste zes keer gewonnen, nu lopen we tegen een nederlaag aan. Hij komt wel dubbel hard aan, want we hadden goede zaken kunnen doen en dat doet Vitesse nu.”