Advocaat: Een beetje blij'

30 november 2018

Hoofdtrainer over comeback in Rotterdam.

De comeback van FC Utrecht, dat is hét verhaal van vandaag. De Domstedelingen keken bij rust tegen een 3-0 achterstand aan, maar wisten dit in de tweede helft om te buigen tot een 3-3 gelijkspel. Na afloop van deze wedstrijd schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie. 

"Ja normaal zou je na zo'n wedstrijd zeggen dat er één trainer tevreden is. Ik denk dat we beide nu niet tevreden zijn over de einduitslag. Hoe wij begonnen, dat we zomaar drie kansen weggeven, dat kan op dit niveau niet. Na de openingsgoal bleef Excelsior de bovenliggende partij. Zeker met de beweging die ze van de zijkant naar binnen hebben, daar hadden we veel problemen mee."

De hoofdtrainer van FC Utrecht was niet tevreden en veranderde zijn opstelling. "Na een half uur ben ik gewoon weer naar 4-3-3 gegaan, dan is het voor onze spelers in ieder geval duidelijk wat ze moeten doen bij balverlies. Dat was in het eerste half uur niet zo." Advocaat vond de ruststand wel erg pijnlijk. "Ja, 3-0. Ik zei als we zo spelen zijn we het lachertje van de Eredivisie. Maar ik zei ook als we nog die goal maken, dan kan het nog een hele gekke wedstrijd worden. En we maken nog drie goals gelukkig. Vervolgens kon het nog 3-4 worden, 4-4 maar ook 4-3. Maar goed, als je 3-0 voor staat verwacht je dat je die wedstrijd over de streep trekt. Wij kwamen goed terug naar 3-3, daar ben ik wel een beetje blij mee maar niet meer dan dat."