18 weetjes over FC Utrecht - De Graafschap

22 november 2018

Over Cedric van der Gun, Hidde Jurjus, Cyriel Dessers, Willem Janssen en Fabian Serrarens.

In de Eredivisie stonden FC Utrecht en De Graafschap tot nu toe 40 keer tegenover elkaar. In iets meer dan de helft van de gevallen (21) ging FC Utrecht met de winst aan de haal en 11 keer eindigde de wedstrijd onbeslist. De Doetinchemmers wonnen 8 keer van de Domstedelingen in competitieverband.

In de Eredivisie stonden FC Utrecht en De Graafschap tot nu toe 40 keer tegenover elkaar. In iets meer dan de helft van de gevallen (21) ging FC Utrecht met de winst aan de haal en 11 keer eindigde de wedstrijd onbeslist. De Doetinchemmers wonnen 8 keer van de Domstedelingen in competitieverband.

Van de laatste 8 ontmoetingen (in alle competities) met De Graafschap won FC Utrecht er 1.

Van de laatste 15 Eredivisieuitwedstrijden die De Graafschap speelde, won de ploeg uit de Achterhoek er 1.

In Stadion Galgenwaard won FC Utrecht van de laatste 5 competitiepartijen tegen De Graafschap er eveneens 1. De club uit de Domstad had daarvoor een serie van 6 thuiszeges op de Superboeren genoteerd.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op De Graafschap in de Eredivisie werd geboekt op 4 februari 2009. Het werd toen 3-0 en alle doelpunten werden die avond gescoord door Cedric van der Gun.

In uitwedstrijden maakte De Graafschap dit seizoen tot nu toe 2 doelpunten, het minste van alle teams in de competitie.

De laatste keer dat De Graafschap in de Eredivisie op bezoek kwam in Stadion Galgenwaard, gingen de punten mee terug naar Doetinchem. Toen, enkele dagen voordat FC Utrecht de bekerfinale in Rotterdam tegen Feyenoord zou spelen, werd het 0-2 en was Vincent Vermeij de gevierde man bij de blauw-witten. Hij maakte immers beide doelpunten. Met die partij is ook meteen de enige Eredivisiezege genoemd die De Graafschap in Stadion Galgenwaard boekte.

Vanuit corners incasseerde De Graafschap dit seizoen al 4 doelpunten. Zelf scoren uit een hoekschop deden de Gelderlanders nog niet.

Nog altijd is het zo dat FC Utrecht aan het einde van elke speelronde dit seizoen steeds op een andere plekstond. Alleen de plekken 1, 2, 3, 4, 6 en 18 werden door de Utrechters dit seizoen nog niet bezet aan het einde van een speelronde.

FC Utrecht won de laatste 3 thuispartijen die het in de Eredivisie in Stadion Galgenwaard speelde en kan voor het eerst sinds februari-maart 4 thuisduels op rij winnen in de competitie.

FC Utrecht heeft nu 18 punten na 12 speeldagen. Dat zijn 2 punten minder dan vorig seizoen na 12 speelrondes.

Al 11 keer raakte FC Utrecht dit seizoen het aluminium. Dat is het vaakst van alle teams in de competitie. In dat klassement volgt het team dat de Utrechters zondag treffen; De Graafschap teisterde de paal en lat 10 keer deze jaargang.

Cyriel Dessers heeft gescoord in de laatste 3 officiële wedstrijden die hij speelde. In de 2 keer dat Dessers namens NAC Breda in de Eerste Divisie tegen De Graafschap speelde, scoorde de spits nog niet.

Willem Janssen is de enige speler bij FC Utrecht die dit seizoen nog geen speelminuut miste. Van alle spelers in de selectie is hij met 323 Eredivisiepartijen op zijn palmares bovendien de meest ervaren Eredivisiespeler.

Sander van de Streek scoorde in de Eredivisie 3 keer tegen de huidige De Graafschap-keeper Hidde Jurjus. In de Eredivisie maakte alleen PSV’s Luuk de Jong meer treffers tegen Jurjus: 4.

Hidde Jurjus is dit seizoen de doelman die de meeste reddingen op zijn naam heeft staan: 62.

De Graafschap’s Fabian Serrarens kan tegen FC Utrecht zijn 200ste competitiewedstrijd in Nederland spelen. Scoren tegen FC Utrecht deed Serrarens nog nooit. Afgelopen seizoen maakte de aanvaller wel 2 doelpunten in de Eerste Divisie tegen Jong FC Utrecht.

Bij FC Utrecht staat Mark van der Maarel op scherp.