FC Utrecht speelde vanmiddag een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. Heel lang lijkt het erop dat het duel met de Tilburgers eindigt in een 0-0 gelijkspel. Een late treffer van aanvoerder Willem Janssen brengt daar verandering in. De Domstedelingen winnen met 0-1 van Willem II.

Doelman David Jensen staat met zijn zwarte pet op in zijn doel, zijn blik gefocust op de bal. Een Tilburgse voorzet vanaf rechts gaat maar net over spits Fran Sol. Nog geen paar minuten later komt er een voorzet vanaf de linkerkant. Deze poging van Willem II eindigt naast het doel van de Deen. De Tilburgers zijn in de aanval, maar tot scoren komen ze niet.
 
Matchwinner
Heel lang lijkt het erop dat de beide teams de punten moeten verdelen. Ondanks dat Willem II en FC Utrecht veel kansen krijgen, komen de beide teams maar niet tot scoren. Maar dan breekt de 87e minuut aan en krijgen de Domstedelingen een corner. Nicolas Gavory slingert vanaf links de bal het zestienmetergebied in. Niemand anders dan aanvoerder Willem Janssen kopt die bal overtuigend in de linkerhoek, achter doelman Timon Wellenreuther. Vlak voor het einde beslist de verdediger de wedstrijd: 0-1! Massaal rennen de spelers van FC Utrecht richting het uitvak om het doelpunt te vieren.
 
Twee keer paal
De Domstedelingen hebben de mogelijkheid om al eerder op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd wordt Lukas Görtler met een steekpass weggestuurd. Doelman Timon Wellenreuther komt uit zijn doel, de aanvaller van FC Utrecht ziet dat en geeft de bal nog een tik. Zijn schot gaat langs de doelman heen, maar eindigt tegen de paal. Via het aluminium komt de bal weer terug bij de Duitse aanvaller. Görtler twijfelt geen moment en probeert de verdediger van Willem II met zijn schot te passeren. Zijn tweede poging eindigt wéér tegen de paal! Enorme pech voor de Duitser.
 
Wellenreuther
Sta in de weg voor de Domstedelingen? Doelman Timon Wellenreuther. FC Utrecht probeert via verschillende wegen de bal in het doel te krijgen van Willem II. Telkens is het de Duitse doelman die FC Utrecht van het scoren weet af te houden. In totaal schiet FC Utrecht twaalf keer op doel. In de 87e minuut moet Wellenreuther uiteindelijk alsnog de bal uit het net vissen.

ASWH
Een lange rustperiode voor de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat is er niet. Aanstaande woensdag spelen de Domstedelingen voor de TOTO KNVB Beker in Stadion Galgenwaard tegen ASWH. Wil jij erbij zijn? Koop HIER je kaartje!

Willem II - FC Utrecht 0-1 (0-0)
87. Willem Janssen 0-1
 
Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Pol Llonch (Willem II), Diego Palacios (Willem II), Nick Venema (FC Utrecht)

Toeschouwers: 12.742
 
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. 
 
Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Damil Dankerlui, Freek Heerkens, Thomas Meissner, Diego Palacios; Vurnon Anita (74. Elmo Lieftink), Daniel Crowley, Pol Llonch; Driess Saddiki (78. James McGarry), Fran Sol, Donis Avdijaj (82. Kristofer Kristinsson)
 
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Willem Janssen, Timo Letschert, Nicolas Gavory; Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson; Oussama Tannane (74. Sander van de Streek), Lukas Görtler (86. Nick Venema), Gyrano Kerk