Jong FC Utrecht verloor vanavond (vrijdag) met 3-2 van RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion was zowel het openingsdoelpunt als het slotakkoord voor de Utrechtse beloftenploeg, maar waren het de Brabanders die in het tussenliggende uur de partij in hun voordeel beslisten. Het incasseringsvermogen van de Utrechtse talentenformatie werd in Waalwijk flink op de proef gesteld.

Een 2-1 achterstand bij rust. Het is de realiteit voor Jong FC Utrecht op bezoek bij RKC Waalwijk. Dan weet je: na de break zo snel mogelijk de jacht op de gelijkmaker openen. En dan kijken wat er nog meer in het vat zit. Maar het loopt anders op het Waalwijkse kunstgras. Want het zijn, twee minuten na de pauze, juist de geel-blauwen die de marge verdubbelen. Captain Kevin Vermeulen omspeelt Maarten Paes en tekent de 3-1 aan.

Verzet niet gebroken
Al heeft de ploeg uit de Domstad dan al vijf dompers moeten verwerken die avond - nog voor de wedstrijd begint moet Redouan El Yaakoubi geblesseerd afhaken, bovendien zijn er drie tegenvallers in de vorm van RKC Waalwijk-treffers (1-1, 2-1 en 3-1) en dan is er nog baalmoment vijf: het geblesseerd uitvallen na zo’n veertig speelminuten van spits Jeredy Hilterman - het verzet van de Utrechters is alles behalve gebroken. Jong FC Utrecht recht de rug, keer op keer.

Sow maakt het spannend
Niet alleen toont de ploeg van trainer/coach Robin Pronk karakter, ook komt het terug in de wedstrijd. Sylla Sow is het die halverwege de tweede helft de spanning weer helemaal terugbrengt, als hij koel blijft oog in oog met de Waalwijkse doelman Etiënne Vaessen. Sow scoort de 3-2 en op dat moment vertoont het RKC Waalwijk-team haarscheurtjes. De gelijkmaker hangt dan ook in de lucht, zeker nadat verdediger Nick Lim - hij is het die omwille van de blessure van El Yaakoubi in de basis kan starten en na een kwartier prompt de 0-1 maakt - wordt vervangen door aanvaller Jonas Arweiler.

Druk van de ketel
De druk die door de Utrechters op de Waalwijkse ketel wordt gezet, levert wat kansen op. Maar geen treffer. En de druk gaat ook weer van de ketel, als Junior van der Velden tien minuten voor tijd na een overtreding op Dylan Seys zijn tweede gele kaart incasseert en dus met rood het veld moet verlaten. Jong FC Utrecht, dat tik op tik incasseert in Waalwijk, komt die klap niet meer te boven.

Volgende week: Roda JC Kerkrade-thuis
Jong FC Utrecht speelt maandagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd bij Sporting’70 tegen Jong SC Cambuur. Die pot begint om 14.30 uur. Vrijdag 2 november is er weer competitievoetbal voor de Utrechtse beloftenploeg. Dan komt Roda JC Kerkrade op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch, waar de bal die dag om 20.00 uur gaat rollen.

RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht 3-2 (2-1)
16. Nick Lim 0-1
27. Hans Mulder 1-1
42. Dylan Seys 2-1
47. Kevin Vermeulen 3-1
69. Sylla Sow 3-2

Gele kaart: Jari Koenraat (RKC Waalwijk).

Rode kaart: 80. Junior van der Velden (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.995.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etiënne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Henrico Drost, Paul Quasten; Hans Mulder, Emil Hansson (67. Nikki Baggerman), Kevin Vermeulen; Dylan Seys, Darren Maatsen, Jari Koenraat (89. Anas Tahiri).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Nick Lim (74. Jonas Arweiler), Junior van der Velden, Christopher Mamengi (79. Ruben Hoogenhout), Gabriël Culhaci; Tim Brinkman, Rayan El Azrak, Mitchell van Rooijen; Mohamed Mallahi, Jeredy Hilterman (43. Mehdi Lehaire), Sylla Sow.