Een half dozijn tegentreffers incasseerde Jong FC Utrecht vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard. Daar was titelkandidaat FC Twente, dat meer dan een uur met een man meer speelde, een maatje te groot voor de Utrechtse Keuken Kampioen Divisie-formatie: 1-6.

Ze zijn er echt: kansen voor Jong FC Utrecht in de partij tegen FC Twente. In de beginfase zelfs, op het moment dat het nog 0-0 staat. Tot twee keer toe eindigt een veelbelovende Utrechtse aanval in balbezit voor FC Twente-doelman Joël Drommel. En daarna zijn het de Tukkers die in een razend tempo afstand nemen van de jonge Utrechters. 0-1 via Tom Boere, vanuit een strafschop. En drie minuten later, als er bijna een kwartier is gespeeld, 0-2 voor Javier Espinosa.

Optimisme
Een Utrechtse optimist zal dan nog hopen op een comeback van de jongelingen tegen de gelouterde Tukkers. Maar als binnen het half uur verdediger Sylian Mokono van Jong FC Utrecht zijn tweede gele kaart ontvangt en dus met rood het veld moet verlaten, en het dus niet alleen nul tegen twee is, maar ook tien tegen elf; dan is het met dat optimisme ook grotendeels verdwenen. Dan daalt het realisme in: dit wordt een zware avond.

Geroutineerd
FC Twente maakt het karwei daarna geroutineerd af. De titelkandidaat krijgt kansen en scoort er lustig op los in Stadion Galgenwaard. Nog voor de rust maakt Rafik Zekhnini er 0-3 van, en binnen een kwartier na de break is ook de 0-4 een feit via Javier Espinosa. Invaller Jari Oosterwijk doet in het vierde kwart van de partij nog twee duiten in het doelpuntenzakje: 1-5 en 1-6. In totaal onderneemt de ploeg van trainer Marino Pusic 27 doelpogingen op de Utrechtse grasmat.

Venema schiet met scherp
Daar staan zeven Utrechtse pogingen tegenover, waarvan twee op doel. De helft daarvan levert een doelpunt op; één dus. Nick Venema is de maker ervan. De aanvaller uit Austerlitz krijgt na een dik uur spelen, bij een 0-4 stand, een klein beetje ruimte van Cristian Gonzalez. De Uruguayaan staat het de spits toe te schieten, en dat levert de 1-4 op. Het blijkt een treffer die vooral voor de statistici van waarde is.

Vrijdag: RKC Waalwijk-uit
Tijd om bij de pakken neer te zitten, is er niet voor Jong FC Utrecht. De ploeg van oefenmeester Robin Pronk moet de blik snel richten op RKC Waalwijk-uit. Die wedstrijd, in het Mandemakers Stadion, begint aanstaande vrijdag om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - FC Twente 1-6 (0-3)
11. Tom Boere (strafschop) 0-1
14. Javier Espinosa 0-2
41. Rafik Zekhnini 0-3
56. Javier Espinosa 0-4
62. Nick Venema 1-4
69. Jari Oosterwijk 1-5
78. Jari Oosterwijk 1-6

Rode kaart: 26. Sylian Mokono (Jong FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 1.577.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono, Rick van der Meer, Christopher Mamengi (72. Junior van der Velden), Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Rayan El Azrak (58. Jeredy Hilterman), Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (31. Redouan El Yaakoubi), Nick Venema, Othmane Boussaid.

Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Rafael Ramos, Cristian González, Peet Bijen, Ricardinho Da Silva; Matthew Smith (61. Jari Oosterwijk), Tim Hölscher, Javier Espinosa (73. Jelle van der Heyden); Aitor Cantalapiedra (67. Michaël Maria), Tom Boere, Rafik Zekhini.