Na ruim 3 jaar zal Paulo Steverink, financieel en operationeel directeur, per 1 januari 2019 afscheid nemen. Hij heeft, samen met collega directie en RVC, veel energie gestoken in de noodzakelijke veranderingen bij FC Utrecht. Zo is de organisatie geprofessionaliseerd, zijn de baten toegenomen en zijn er nieuwe investeerders aangetrokken. Onlangs presenteerde FC Utrecht, voor het eerst in jaren, een robuuste netto winst over het seizoen 17/18.

Steverink heeft de club aangegeven, na deze intensieve periode, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Thijs van Es wordt aangesteld als zijn opvolger. Van Es (42) heeft in de afgelopen 17 jaar aan de prestaties van vele organisaties meegebouwd, als partner van de Utrechtse adviesorganisatie House of Performance. Daarnaast is hij de afgelopen 5 jaar actief geweest als voorzitter van de Utrechtse omnisportvereniging SV Kampong.

De directie van FC Utrecht bestaat nu uit Thijs van Es (Directeur Financiën en Operations), Jordy Zuidam (Directeur Voetbalzaken) en Joost Broerse (Directeur Commercie).

De directie heeft als opdracht FC Utrecht sportief gezien door te ontwikkelen en de commerciële groei te continueren. Doel is FC Utrecht als een financieel gezonde club duurzaam in de subtop van de eredivisie te positioneren, met een sterke maatschappelijke verankering.

Omdat het benodigde fundament hiervoor nu staat, met een (deels) nieuwe directie, zal Paul Verhoeff weer gaan acteren als Voorzitter van de Raad van Commissarissen, in plaats van gedelegeerd bestuurder.

FC Utrecht wil Paulo Steverink hartelijk danken voor zijn bijdrage en inzet afgelopen periode en wenst Thijs van Es heel veel succes toe.