Het verhaal van de oefenwedstrijd tegen het door oud-prof Jan Kromkamp getrainde Go Ahead Eagles O19 is betrekkelijk snel verteld.

De bezoekers wisten al na 36 seconden (!) via Olaf Kok, weggestoken door Michalis Spiridakis, het net te vonden. Was het een voorbode voor méér, of was het slechts een eenmalige opstartfout van de thuisploeg?

Gelukkig was het het laatste, want de bezoekers zijn na deze snelle oprisping niet echt meer gevaarlijk geweest. FC Utrecht O19 stelde al snel orde op zaken, want 5 minuten later tekende Zep Swijghuisen voor de aansluitingstreffer.

Daarna ging het snel: 2-1 in de 8e minuut  (Tyrese Gemert), 3-1 door Yassine Tekfaoui (24e minuut), 4-1 in de 36e minuut (Rivillinio Neslo), 5-1 (39e minuut) wéér door Zep Swijghuisen. En toen moest het nog rust worden.

In het 2e bedrijf viel er nog één late goal te bewonderen. Yuya Ikeshita rondde een uitstekende combinatie met Dereck Darkwa bekwaam af en tekende zo voor de 6-1. Daarmee onderstreepten beiden een goede invalbeurt.

"Deze oefenwedstrijden zijn voor ons van groot belang. Zo worden de jongens, die normaal gesproken minder aan bod komen, tegen BVO's onder weerstand gezien. Dat deden zij vandaag uitstekendVoor Sander Keller (bezig zijn trainerspapieren te halen, red.) was het een prima gelegenheid zijn skills weer eens aan te spreken door de hele wedstrijdvoorbereiding op zich te nemen. Al met al een hele nuttige middag", zo vatte trainer Robert Wijnands het samen.

Komende dinsdag, 30 oktober, speelt FC Utrecht O19 om 15.30 uur weer een oefenwedstrijd. Dan komt AZ O19 naar Sportcomplex Zoudenbalch.

Volgende week zaterdag, 3 november, treedt de ploeg in Den Haag aan tegen ADO Den Haag.