Jong FC Utrecht zag vanavond in het Mandemakers Stadion niet alleen tegenstander RKC Waalwijk met de winst aan de haal gaan (3-2), maar werd ook geconfronteerd met het geblesseerd uitvallen van Redouan El Yaakoubi - al tijdens de warming-up - en Jeredy Hilterman, vlak voor het einde van de eerste helft. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg na de bewogen uitpartij in Noord-Brabant.

“Je zou kunnen stellen dat dit, in diverse opzichten, voor ons een dramatische week was. Nog los van de twee nederlagen, maandag tegen FC Twente en vanavond tegen RKC Waalwijk. Op dit moment”, zo vertelt Pronk in de catacomben van het Mandemakers Stadion, “denk ik vooral aan Redouan en Jeredy, die geblesseerd zijn geraakt.”

De oefenmeester van de beloftenploeg roemde de veerkracht die zijn team toonde. “Zo goed en zo kwaad als het ging, ging het team om met deze omstandigheden. We hebben vanavond geknokt voor een gelijkspel, maar dat er helaas net niet uit kunnen slepen. Op enig moment was RKC Waalwijk dicht bij de 4-2, absoluut. Maar die goal bleef uit en toen brak er een fase aan waarin wij dicht bij de 3-3 waren.”

“Ik ben heel tevreden met de manier waarop het team reageerde, na maandag”, vervolgde Pronk, wiens team in de rust aankeek tegen een 2-1 achterstand. “En dan valt direct na de pauze de 3-1. Dit soort wedstrijden komen allemaal aan je voorbij in een seizoen. We moeten dit opvangen en ondertussen werken aan de ontwikkeling van de spelers. Of ik trots ben op mijn ploeg? Ja, als ik zie hoe we werken en hoe de jongens er mee bezig zijn. En ook als ik kijk naar hoe strijdbaar ze vandaag waren. Ze hebben er toch een wedstrijd van gemaakt, ondanks alle tegenslagen.”