Met 1-6 verloor Jong FC Utrecht vanavond (maandag) van FC Twente. Trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg blikte, direct na afloop van de Keuken Kampioen Divisie-partij, met FCUtrecht.nl terug op de partij tegen de Tukkers.

“Wat ik net, na de wedstrijd, tegen de jongens heb gezegd? Dat dit een heel grote les is, en dat we zelf gaan bepalen of we van deze les gaan leren”, aldus Robin Pronk. “Te beginnen met vrijdag, de eerstkomende wedstrijd tegen RKC Waalwijk.”
Binnen een kwartier stond FC Twente in Stadion Galgenwaard met 0-2 voor. Wat er mis ging bij die vroege tegentreffers?

“We werden aan die kant heel makkelijk uitgespeeld. Met name de eerste goal is een heel ongelukkig moment in het verdedigen, waarbij ook nog de verkeerde speler de gele kaart krijgt. Of de jongens mij hebben teleurgesteld? Nee hoor. Ik weet hoe we aan het werk zijn, ik weet wat we er elke dag voor doen. Maar het feit is dat we ook nog veel moeten leren. Dat kwam in de wedstrijd van vandaag ook wel naar voren.”

“De 0-3 was een uiterst ongelukkig moment, waarop iemand uitgleed. Dat komt dan ook allemaal samen. Laten we hopen dat het dan allemaal in deze wedstrijd is samengevallen”, aldus Pronk. “Of het pech was? Pech en toeval, daar geloof ik niet zo in.”