Na vier wedstrijden stond O17 slechts op een tweetal doelpunten, maar in de vijfde wedstrijd kwamen daar het dubbele aantal doelpunten bij. Tegen FC Groningen O17 leverden die doelpunten een verdiende overwinning op. De wedstrijd kende eigenlijk twee kanten. In het eerste gedeelte waren de meeste kansen voor de Groningers. Na tien minuten kwamen zij op voorsprong. Bij een vrije trap hield centrale verdediger Valentijn Beck zijn tegenstander vast en de arbiter van dienst zag er een strafschop in. Keeper Ahmed Azmi werd door spits Romano Postema de verkeerde hoek in gestuurd: 0-1. Groningen kreeg daarna nog een aantal kansen, maar vond telkenmale de uitstekende Utrechtse goalie Azmi op zijn weg. Kreeg Utrecht dan geen mogelijkheden, zul je je afvragen. Wel, grote kansen waren er in eerste instantie niet, maar dat veranderde in de 26e minuut, toen Ibrahim El Kadiri op links door de Groningse defensie slalomde en de bal panklaar op het hoofd van Fabio Hendriksen legde. Op zijn kopbal was de Groningse doelman kansloos en Utrecht was terug in de wedstrijd. Vlak voor rust leek de wedstrijd in Utrechts voordeel te kantelen. Groningen moest toen verder met 10 spelers, omdat rechtsbuiten Tomas Suslov vanwege een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg. De Utrechters wisten niet meteen te profiteren, sterker nog Groningen kreeg nog een goede kans, maar spits Postema gaf keeper Azmi opnieuw de kans zich te onderscheiden.

De rust gaf trainer Rudy Jansen zijn ploeg neer te zetten naar gelang de nieuwe situatie vereiste. Utrecht profiteerde dan ook van de man meer situatie, Groningen trok zich terug, maar het was niet de vraag of Utrechtse doelpunten zouden vallen, maar wanneer. Het eerste en dus Utrechts tweede doelpunt was een kopie van de eerste, El Kadiri op Hendriksen, waarop de laatste koppend voor de 2-1 kon zorgen. Dat was al na zeven minuten in de tweede helft. Het duurde echter tot een kwartier voor tijd voor de Utrechters de wedstrijd definitief naar zich toe trokken. Invaller Özcan Yasar gaf, na een prima aanval, Hendriksen de kans zijn hattrick te voltooien. Diezelfde Yasar bekroonde zijn goede invalbeurt door vlak voor tijd zijn actie met een snoeihard en doeltreffend schot af te ronden, daarmee de eindstand op 4-1 bepalend. Trainer Rudy Jansen na afloop: "Ik vond dat we vorige ook al goed gespeeld hadden. Maar het gaat natuurlijk om de punten en daarmee ben ik vandaag uiterst tevreden. We hebben weer veel arbeid geleverd en met name in de tweede helft gedomineerd. Ik moet ook Ahmed (Azmi, red.) een compliment geven, want die hield ons voor rust een aantal keren goed in de wedstrijd."
Volgende week staat voor O17 de wedstrijd in en tegen Zwolle op het programma. Aanvang in het stadion van PEC is 15.15 uur.

Scoreverloop:
"09  0-1  Romano Postema (strafschop)
"26  1-1  Fabio Hendriksen
"47  2-1  Fabio Hendriksen
"66  3-1  Fabio Hendriksen
"78  4-1  Özcan Yasar

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Denso Kasius, Valentijn Beck, Jens Guiting, Sam Tel, Nathan Holder, Jaden Airewele ("71 Julian van Maarschalkerweerd), Yuya Ikeshita ("62 Özcan Yasar), Fabio Hendriksen, Oussama Alou, Ibrahim el Kadiri ("76 Hemn Ali).