Prachtige treffers van Mehdi Lehaire en Cyriel Dessers leverden FC Utrecht vanmiddag (maandag) de winst op in een besloten vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ. Op Sportcomplex Zoudenbalch verdeelden de Domstedelingen de doelpunten over beide helften.

Een dieptebal die klopt, op alle mogelijke manieren. Mitchell van Rooijen geeft ‘m een minuut of twintig voor tijd in de oefenwedstrijd FC Utrecht – AZ, waarin er speeltijd is voor voetballers die nood hebben aan wedstrijdminuten én voor jonge, talentvolle spelers. Dereck Darkwa neemt het speeltuig aan en zet de bal mooi, halfhoog voor. Bij de tweede paal duikt daar Cyriel Dessers op, die met een atletische poging de bal in de hoek jaagt en Piet Velthuizen het nakijken geeft: 2-0.

Mooiste doelpunt
Dessers gaat daarmee de strijd aan met Mehdi Lehaire in de – fictieve – wedstrijd: ‘Mooiste doelpunt van de middag’. Die jonge Belg opent op een guur Sportcomplex Zoudenbalch halverwege de tweede helft de score. De bal vliegt de bovenhoek in: 1-0.

Leermoment voor jongelingen
Een mooi leermoment is de partij tegen AZ – dat ervaren krachten als onder anderen Velthuizen, Ron Vlaar, Adam Maher, Marko Vejinovic en Mats Seuntjens opstelt – voor met name de jongelingen die speelminuten krijgen bij de Utrechters. Wat te denken van de junioren Darkwa, Djevencio van der Kust en Rida El Barji die in de formatie van hoofdtrainer Dick Advocaat de kans krijgen.

Vanavond opnieuw voetbal in Utrecht
Vanavond is er opnieuw voetbal in Utrecht. Dan neemt Jong FC Utrecht het in een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd op tegen FC Twente. In Stadion Galgenwaard wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Tickets voor het treffen met de Tukkers zijn online en bij de stadionkassa’s verkrijgbaar.

FC Utrecht - AZ 2-0 (1-0)
21. Mehdi Lehaire 1-0
72. Cyriel Dessers 2-0

Toeschouwers: 25.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Ruben Hoogenhout, Shayne Pattynama (62. Djevencio van der Kust); Jonas Arweiler (34. Dereck Darkwa), Mitchell van Rooijen (73. Rida El Barji), Lukas Görtler; Sander van de Streek; Cyriel Dessers, Mehdi Lehaire (77. Mitchell van Rooijen, 83. Shayne Pattynama).

Opstelling AZ:
Piet Velthuizen; Richard Sedlacek (46. Léon Bergsma), Henri Weigelt (46. Tijani Reijnders), Ron Vlaar, Owen Wijndal; Marko Vejinovic; Dorin Rotariu, Adam Maher, Mees Hoedemakers (46. Justin Bakker); Mats Seuntjens, Vince Gino Dekker (46. Jelle Duin).