De OranjeLeeuwinnen versloegen Denemarken in de halve finale van play-offs voor een ticket richting het WK. Zwitserland wordt de laatste horde richting het WK in Frankrijk. Deze allesbeslissende play-offronde wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard.
 
Op vrijdag 9 november wordt er om 20.00 uur afgetrapt in de Domstad. Vier dagen later, op dinsdag 13 november, staat de return op het programma in het LIPO Park in Schaffhausen. De voorverkoop voor het thuisduel start voor Oranje ClubCardhouders op woensdag 17 oktober om 12.00 uur. De reguliere kaartverkoop begint op vrijdag 19 oktober, eveneens om 12.00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op onsoranje.nl.
 
Het Nederlands vrouwenelftal speelde 22 keer eerder tegen Zwitserland. Vijf keer eindigde die wedstrijd in een gelijkspel, twee keer ging Zwitserland er met de winst vandoor en vijftien keer wist Oranje aan het langste eind te trekken.
 
De winnaar van deze laatste play-offs plaatst zich voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal.