FC Utrecht was gewaarschuwd voor een fysiek potje met veel strijd rond het middenveld. De controle was er en werd omgezet in een goed stuk overwicht. De 1-0 van Storm Streng volgde snel. En heerlijk pot voetbal waarin FC Utrecht druk vooruit zocht maar vier minuten te frivool dacht richting de eindfase. Dit momentje gaf Vitesse hoop, en pakte de kans om direct twee keer te scoren. Resultaat 2-1 achter zonder dat er één bal door Vittese richting FC Utrecht doel was getrapt.

Tweede helft het zelfde wedstrijdbeeld waarin FC Utrecht zocht en Vitesse alleen aan het tegen houden was. Dit was ook duidelijk een specialiteit van de twee centrale verdedigers van Vitesse. De uitstekend spelende Bent Driessen zag een aantal goed voorbereidde acties smoren door niet allert reageren van medespelers. Gezien de inzet en bereidwilligheid om de stand te doen keren een dikke pluim, het resultaat maakte het een bittere pil.