Doelman Maarten Paes van FC Utrecht behoort tot de voorselectie van Jong Oranje voor een vriendschappelijke interland tegen Duitsland. Bondscoach Erwin van de Looi maakt op vrijdag 9 november zijn definitieve selectie bekend.

“Voor ons betekent deze wedstrijd de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus”, zegt KNVB-coach Erwin van de Looi over de oefeninterland tegen Jong Duitsland op OnsOranje.nl. “Wij hebben hiervoor afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen. Met deze nieuwe lichting gaan we bouwen aan een nieuw team.”

“Deze eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een mooi affiche en een geweldige uitdaging voor ons”, vervolgt Van de Looi. “Duitsland speelt deze oefenwedstrijd in hun voorbereiding op het EK 2019. Zij zullen dus met een wat ouder elftal aan de aftrap verschijnen. Voor ons is dit iets om naar uit te kijken en we zullen ook vol de strijd aangaan.”

De voorlopige selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Jong Duitsland:
Carel Eiting (Ajax), Dani de Wit (Ajax), Kaj Sierhuis (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Kjell Scherpen (FC Emmen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe, Turkije), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Rick van Drongelen (Hamburger SV, Duitsland), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim, Duitsland), Tahith Chong (Manchester United, Engeland), Donyell Malen (PSV), Justin Kluivert (AS Roma, Italië), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Maarten Paes (FC Utrecht), Jay-Roy Grot (VVV-Venlo).