Timo Letschert is verkozen tot Speler van de Maand september door de Junior Tigers kidsclubleden. De 10-jarige Amy uit Utrecht mocht deze prijs uitreiken aan Timo Letschert.
 
Amy had twee verrassingen meegenomen voor Letschert, koekjes uit Italië en een voetbal met haar handtekening erop. De koekjes zijn een aandenken uit het land waar Letschert de afgelopen twee seizoenen heeft gevoetbald bij US Sassuolo. De voetbal met een handtekening van Amy is alvast voor later als Amy een bekende profvoetballer is, dan heeft de verdediger van FC Utrecht alvast haar handtekening.
 
De 10-jarige Amy was ook nieuwsgierig hoe Letschert het vond om in het buitenland te voetballen. Door een blessure kon hij weinig voetballen vertelde hij. Wel heeft Letschert ontzettend veel geleerd in Italië, omdat het niveau erg hoog ligt en hij op het trainingsveld stond met goede voetballers. Daarnaast is Italië een prachtig land met lekker weer en heerlijk eten. Toch is de verdediger nog gelukkiger om weer terug te zijn in Utrecht en lekker te voetballen! Amy vroeg gelijk door en stelde de goede vraag wie de moeilijkste tegenstander van Letschert is geweest in Italië. Dat waren de aanvallers Mauro Icardi van FC Internationale Milano en Gonzalo Higuain van AC Milan, twee Argentijnse spitsen die een hele andere manier van voetballen hebben als de Nederlandse spitsen.
 
Als laatste wilde Amy weten of Letschert nog wel eens zenuwachtig is voor een wedstrijd en wat hij dan doet. Dat was hij vroeger zeker toen hij voor de eerste keer mocht voetballen in een groot stadion. De tip Letschert is om je aan het begin van de wedstrijd te focussen op de basis. Nu is hij niet meer zenuwachtig voor een wedstrijd en geniet hij ervan om iedere week weer te voetballen!