In Zwolle kwam O17 tegen de leeftijdgenoten van PEC er het eerste kwartier niet aan te pas. De ploeg stond niet compact, de aansluiting was niet goed, de tegenstander kreeg veel te veel ruimte en Utrecht kwam daardoor niet in de duels. De Zwollenaren combineerden er lustig op los, maar vonden, gelukkig voor Utrecht, een wederom uitstekende keeper Ahmed Azmi op hun weg. Twintig minuten lang bleef een Zwols doelpunt uit, maar toen was ook Azmi kansloos op de inzet van Finn Kommer die vanaf links een Zwolse aanval fraai afrondde. Utrecht kwam daarna wat beter in de wedstrijd, maar de beste kansen bleven de eerste tien minuten na de openingstreffer voor de thuisploeg. Azmi voorkwam daarbij een tweede tegendoelpunt door een van dichtbij hard ingeschoten bal over de lat te tikken, waarbij hij het geluk had dat de bal recht op hem afkwam en dat de Zwolse schutter dus niet een logischere keuze nam door een hoek uit te kiezen. Zoals gezegd, werd Utrecht sterker en na een half uur spelen zette de ploeg de wedstrijd op z'n kop. De in de basis debuterende Juruël Bernadina van Utrecht O16 schatte voorzetten vanaf links van Sam Tel en daarna van Özcan Yasar prima in en binnen twee minuten stond het 1-2. Utrecht nam het heft vanaf dat moment in handen, PEC kwam er nauwelijks meer uit, en de gasten verzuimden de wedstrijd nog voor rust te beslissen.

Het grootste gedeelte van de tweede helft was Utrecht ook de betere ploeg, de tegenstander werd al vroeg vastgezet en balverovering was er meestal op de Zwolse helft. Kansen ook te over, maar daar ging Utrecht niet goed mee om en een derde en dus beslissende treffer bleef lang uit. Net toen de thuisploeg voelde dat er toch nog wat te halen viel, stuurde invaller Julian van Maarschalkerweerd zijn ploeggenoot Yasar de diepte in, die vervolgens PEC keeper Douwe Knevel voor de derde maal wist te passeren. Zwolle kreeg daarna nog één grote kans, maar keeper Azmi ranselde de ingeschoten vrije trap uit de bovenhoek en voorkwam daarmee nog een spannende blessuretijd. Zodoende kon trainer Rudy Jansen zijn ploeg na afloop ondanks een zwak begin toch complimenteren: "Ja, ik vind 't knap hoe we ons gedurende de wedstrijd hebben hersteld van het belabberde eerste half uur. Vanaf dat moment legden we veel meer energie in de wedstrijd, wonnen we de duels weer en waren de betere ploeg. Een verdiende overwinning dus toch. We hadden alleen veel eerder de wedstrijd moeten beslissen. We pakken de positieve punten er dus uit voor de volgende wedstrijd over twee weken thuis tegen FC Twente".

Scoreverloop:
"19  1-0  Finn Kommer
"31  1-1  Juruël Bernadina
"33  1-2  Juruël Bernadina
"73  1-3  Özcan Yasar

Opstelling FC Utrecht O17:  Ahmed Azmi, Denso Kasius, Nathan Holder, Jens Guiting, Sam Tel ("80 Jayden Blackwell), Jaden Airewele, Juruël Bernadina ("70 Julian van Maarschalkerweerd), Yuya Ikeshita, Fabio Hendriksen, Oussama Alou ("78 Kiet Scholten), Özcan Yasar ("76 Hemn Ali).