Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond in Utrecht. In Stadion Galgenwaard speelt Jong FC Utrecht tegen FC Twente. Het treffen tussen de Domstedelingen en de Tukkers, titelkandidaat in de Eerste Divisie, begint om 20.00 uur.

Van de laatste zes wedstrijden die de beloftenploeg van FC Utrecht speelde – oefenpartijen tegen FC Schalke 04 II en Jong China incluis – eindigden er vijf onbeslist. In de laatste vier competitieduels die de manschappen van trainer/coach Robin Pronk speelden, sprokkelden ze drie punten; 2-2 tegen Jong AZ, 0-0 tegen MVV Maastricht en 0-0 tegen SC Cambuur.

Sprong op de ranglijst
Op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst vinden de Utrechters zichzelf terug op plek achttien. In de wetenschap, overigens, dat bij winst vanavond de sprong kan worden gemaakt naar positie vijftien; of zelfs veertien.

Titelkandidaat op plek zes
FC Twente, één van de titelkandidaten in de Eerste Divisie, bezet vooralsnog plaats zes van het klassement. De Tukkers hebben zes punten minder dan koploper Go Ahead Eagles en zullen er alles aan gelegen zijn dat verschil terug te brengen tot drie. De vorm waarin het team van Marino Pusic verkeert, is geen blakende. Tijdens de vorige speelronde werd op eigen veld met 0-1 verloren van MVV Maastricht en één speeldag eerder kwamen de roodhemden niet verder dan 1-1 bij FC Eindhoven.

Kom kijken vanavond!
Kom kijken vanavond naar Jong FC Utrecht – FC Twente! De wedstrijd begint in Stadion Galgenwaard om 20.00 uur. Tickets zijn HIER verkrijgbaar en, vanaf 19.00 uur, bij de kassa's op het Westplein. Er geldt een Clubkaartverplichting. Niet van de partij? De wedstrijd is live te zien op FOX Sports en bovendien doet FC Utrecht van het duel rechtstreeks verslag via Twitter.