Vandaag was het zover, de open training van FC Utrecht. Ruim 500 kinderen en ouders kwamen naar Stadion Galgenwaard om de spelers van FC Utrecht op een andere manier in actie te zien dan dat ze gewend zijn in het weekend. Daarnaast waren er een hoop activiteiten te beleven op de promenade en kon een groepje kinderen na afloop van de training vragen stellen tijdens de kinderpersconferentie.

Om half tien druppelden de eerste kinderen al binnen in de promenade van de Noordtribune in Stadion Galgenwaard. Doordat de training om 10:45 begon was er alle tijd om het spandoek voor de spelers in te kleuren of een potje FIFA te spelen tegen eSporters Danny Hazebroek of Christiaan van der Mark.
 
Training
Het hoogtepunt begon aan het einde van de ochtend: de open training. Nadat de kinderen het spandoek hadden ingekleurd en er genoeg potten FIFA waren gespeeld vertrokken de kinderen langzaam richting de tribune. Buiten konden zij hun plekje opzoeken en al oefenen met het zwaaien van de rood-witte vlaggen. De spelers kwamen naar buiten onder een luid applaus. Assistent-trainer Rick Kruys droeg vandaag een headset, waardoor iedereen de aanwijzingen van Kruys goed kon horen. “Lekker afgemaakt, Nick!” of “Heerlijk sliding zeg, Timo!” klonk het daarom ook af en toe van het veld.
 
Jonge journalisten
Na afloop van de training was er voor de kinderen tijd om een handtekening te scoren. De aanwezige kinderen hadden bijna allemaal een handtekeningenboekje, waardoor iedere speler even een krabbel kon zetten. Net zoals bij een wedstrijd was er na de training een persconferentie. Dit keer was die speciaal voor de aanwezige kinderen! Van tevoren werden er vragen ingestuurd en mochten de kinderen met de leukste vragen deze stellen aan Mark van der Maarel, Timo Letschert, Sander van de Streek of Urby Emanuelson.
 
Moeilijke vragen als “wie is de DJ in de kleedkamer?”, “wie is de grootste grappenmaker?” en “wat moet je vooral eten als je profvoetballer bent?” kwamen voorbij. Alle spelers gaven netjes antwoord. Hierdoor kwamen de kinderen erachter dat Urby Emanuelson vaak de muziek uitkiest, Simon Gustafson de grootste grappenmaker van de selectie is en je vooral veel kwark moet eten als je profvoetballer bent.