Deze week geen wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie voor de mannen van trainer/coach Robin Pronk. Mede daarom stond er vandaag op Sportcomplex Zoudenbalch een oefenwedstrijd op het programma tegen China Onder 21. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.  

Op een doordeweekse dag treft Jong FC Utrecht het team dat momenteel onder de hoede staat van Guus Hiddink, China Onder 21. De Chinezen speelden afgelopen week ook een oefenpartij in Nederland. Tegen Vitesse verloor het team van Hiddink met 5-1. Vandaag gaat het anders. Beide ploegen komen niet door andermans defensie heen en weten daarom ook niet te scoren. Het duel op Sportcomplex Zoudenbalch eindigt daarom in een doelpuntloos gelijkspel.
 
Afgekeurde goal
Toch lijkt het even dat China Onder 21 op voorsprong komt. In de 21e minuut schiet Lin Liangming, die momenteel onder contract staat bij Real Madrid B, van afstand op het doel van Fabian de Keijzer. Zijn schot komt vol tegen de rechterpaal, vervolgens tegen de linkerpaal en belandt uiteindelijk in het doel van Jong FC Utrecht. Een doelpunt, denken de aanwezig supporters. Maar dan fluit scheidsrechter Max Broekhuizen af, buitenspel!
 
Fabian de Keijzer
Hoogtepunt van deze wedstrijd is het optreden van Fabian de Keijzer. De 18-jarige doelman van Jong FC Utrecht weerhoudt China Onder 21 van het scoren, en hoe! Kopballen, schoten van afstand, het maakt niet wat de Chinezen vandaag proberen maar de bal gaat er niet in. De Keijzer tikt alles uit zijn goal en speelt een uitstekende wedstrijd.
 
FC Twente
Aanstaande maandag wacht er weer een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie voor de mannen van trainer/coach Robin Pronk. Op die dag neemt Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard het op het gedegradeerde FC Twente.
 
Jong FC Utrecht – China O21 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Max Broekhuizen
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Nick Lim (73. Tim Brinkman), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (62. Junior van der Velden), Shayne Pattynama (46. Gabriel Culhaci > 73. Rick van der Meer); Dragos Albu, Jonas Arweiler, Redouan el Yaakoubi; Mehdi Lehaire, Axel Prohouly (73. Dereck Darkwa), Mitchell van Rooijen
 
Opstelling China O21:
Chen Wei; Tong Lei, Li Yang, Huang Zhengyu, Yao Daogang (69. Li Shen Yuan); Cong Zeng (15. He Xi), Yan Dinghao (85. Wu Wei), Hu Jinghang; Feng Boxuan, Lin Liangming, Yang Liyu