Als er één gelegenheid was, waarop FC Utrecht O19 de volle 3 punten had kunnen pakken, was dat dit weekeinde in de wedstrijd tegen PSV O19 van de najaarscompetitie. 

Ver, heel ver in blessuretijd kwam Rivillinio Neslo niet goed uit en kon de bal onvoldoende sturen. Daardoor kon doelman Delanghe eenvoudig redding brengen en deed zijn verdediging de rest. Het bleef 0-0. Teleurstellend, dat zeker, maar de thuisploeg koesterde het gewonnen punt toch.

"Als je in de situatie zit als waarin wij verkeren, dan ben je blij met elk punt. Alleen, vandaag hadden het er 3 moeten zijn", aldus trainer Robert Wijnands. 

Daarmee zou de ploeg misschien 2 punten teveel gehad hebben, maar wie maalt daarom? Gezien de stand op de ranglijst zou iedereen bij FC Utrecht dat niet erg gevonden hebben. Hoe dan ook, het was er slechts 1, afgesnoept van een sterke tegenstander en gezien het beeld van de hele wedstrijd was de puntendeling uiteindelijk wel terecht.

PSV was dreigender, maar niet écht gevaarlijk. FC Utrecht hield stand en had vaak het geluk aan haar zijde. De thuisploeg moest hard werken om in de wedstrijd te komen en te blijven. En al met al ging dat ze niet slecht af, zoals trainer Wijnands in de rust ook aangaf.

Veel hoogtepunten aan Utrechtse zijde waren er niet. Dereck Darkwa viel op met hard werken en een vlammend schot dat maar net werd overgetikt. Mark Pabai kwam in de eindfase met een kopbal dicht bij een doelpunt. Een spannend slot van de wedstrijd. Maar het leverde niet het gewenste resultaat. Werd er dan helemaal niet gescoord vanmiddag? Jawel, door PSV. Maar de goal werd afgevlagd wegens buitenspel.

Samenvattend: een spannende slotfase, waarin aanvallend gewisseld werd om de 3 punten toch in de Domstad te houden. Het lukte uiteindelijk dus niet en dat was zonde. Zeker in het licht van de overige uitslagen van vandaag. De Utrechters hadden bij de volle winst heel goed zaken kunnen doen. Hadden.........


FC Utrecht O19 - PSV O19 0-0

FC Utrecht O19
Fabian de Keijzer, Niciano Omzigtig, Mark Pabai, Valentijn Beck (70. Reda Akmum), Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Jayden Macnack (90. Yassine Tekfaoui), Dragos Albu, Dereck Darkwa (Rivillinio Neslo), Dino Janssen (75. Giovanni de la Vega), Yassin Nasser (60. Zep Swijghuisen).