FC Utrecht onder 14 toog richting Hengelo om daar aan te treden tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente.

Om 12.30 uur werd afgetrapt met Milan Paanakker op de positie van de zieke Adam Tahaui en Alvaro Henry op de positie van Elvic Jager. Jager startte vanaf de bank. Ralph van Hunnik werd op zijn beurt op zijn vertrouwde rechtsback positie geposteerd. Ralph speelde direct een hoofdrol door binnen 20 minuten twee maal Jesse van de Haar in staat te stellen om te scoren en zo geschiedde. Twee prachtig uitgespeelde aanvallen waar de liefhebber van zal hebben gesmuld. Van de Haar kon zelfs voor de rust een hattrick maken maar de penalty werd gestopt door de Twente goalie.

Na rust een zelfde spelbeeld met Elvic Jager die Roan Veenbrink verving. FC Utrecht nam genoegen met een 0-5 zege waarin de 5 invallers opvielen door hun gretigheid en inzet. De harde en faire tackles van Quinn Dundas en Luka Cracau vielen daarin op en tevens het kordate optreden van Roy Karsowidjojo verdient vermelding. Xavi Spies spreidde zijn vaardigheid ten toon maar moest dat wel bekopen met twee harde tackles van achteren.

Al met al een verdienstelijke wedstrijd waarin opviel dat tegen een tegenstander waarvan je wat zou mogen verwachten dit keer probleemloos aan de kant werd gezet en de heilige nul werd vastgehouden. Wederom een belangrijke stap in de ontwikkeling in aanloop naar de wedstrijd van PSV als de competitie wordt hervat.

Nu een welverdiende vakantie om donderdag weer toe te gaan leven naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen de koploper uit poule B, NAC Breda. Gezien de vele slapende spelers op de terugreis is een aantal dagen vrijaf een welkome afwisseling van alle drukke school- en voetbalactiviteiten.