Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Prince Rajcomar die zijn kicksen toch maar weer uit het vet heeft gehaald, een eervolle oproep voor Kristoffer Peterson en een mooie overwinning voor Stefano Lilipaly.

Een globetrotter, dat is hij zeker. Prince Rajcomar voetbalde in Nederland voor onder meer FC Utrecht en Fortuna Sittard en diende daarna clubs in IJsland, Hongarije, Thailand, Roemenië en België en heeft zich in dat land nu opnieuw aan een club verbonden: Patro Eisden Maasmechelen. Een club die bij onze zuiderburen dezer dagen veel in het nieuws is, want nadat de paars-witten tot voor kort in handen waren van de Britse Chinees Wayne Woo, dient de Iraniër Salar Azimi zich nu aan als de nieuwe eigenaar van de club uit Belgisch Limburg. ‘Azimi werkte zich op van asielzoeker tot multimiljonair’, schrijft De Standaard over de man die verwerd tot een Bekende Belg toen hij meedeed aan het populaire programma ‘The Sky Is The Limit’.

De inmiddels 33-jarige Rajcomar werd eind september door Patro Eisden Maasmechelen vastgelegd. De spits, met al zijn ervaring en kwaliteit, wordt gezien als een belangrijke troefkaart in de strijd om de bovenste plekken in de Tweede Amateurklasse B. In die reeks zijn ook teams terug te vinden als Sporting Hasselt, Berchem Sport (dat ooit nog Dick Advocaat als speler onder contract had staan) en Royal Cappellen FC. Het Patro Eisden Maasmechelen van trainer Stijn Stijnen - jarenlang doelman van Club Brugge geweest - hoopt zo snel mogelijk van Rajcomar’s doelpunten te gaan genieten.

‘Een heel trots moment’
Als een speer gaat hij, nog steeds. Kristoffer Peterson is de interlandbreak ingegaan als topscorer van de Eredivisie. De aanvaller van Heracles Almelo, die door FC Utrecht naar Nederland werd gehaald enkele jaren geleden, heeft deze jaargang al 8 treffers op z’n naam staan. En dat, evenals zijn goede spel, is de bondscoach van Zweden niet ontgaan. Janne Andersson riep Peterson op voor de nationale ploeg van Zweden. “Ik stond onder de douche”, zei de Zweed over wanneer hij te horen kreeg dat hij was opgeroepen. “Assistent-trainer Peter Reekers lachte naar me. Ik vroeg: Wat is er?”, zo schreef De Tubantia op. “Of ik al op mijn telefoon had gekeken? Die ontplofte op dat moment.” Peterson haastte zijn trainer te bedanken. “Dankje, zonder jou was dit niet gelukt”, zei de voorhoedespeler. “Voor mijn moeder, vrienden en vriendin is dit een heel trots moment. Ik ga nog altijd met dezelfde vrienden om als op mijn vijfde. Dan droom je van zoiets, nu komt het uit.” Zweden speelt deze interlandperiode tegen Rusland en Slowakije. Met een beetje geluk is het debuut van Peterson nabij.

Lilipaly wint met Indonesië
Heel veel kilometers verwijderd van Maasmechelen speelde Stefano Lilipaly vandaag (woensdag) een interland. Met de nationale ploeg van Indonesië nam de oud-speler van FC Utrecht, die dit seizoen in de hoogste divisie van Indonesië namens Bali United al 10 keer scoorde, een wedstrijd tegen een landenteam dat je bepaald niet elke dag op Studio Sport de revue ziet passeren: Myanmar. De Witte Engelen, zo luidt de bijnaam van die ploeg. Een verzameling van voetballers uit Myanmar en enkele in Thailand actieve profs. Die legden het af tegen de Indonesiërs, met voormalig FC Utrecht-speler Lilipaly in de basis. Het werd 3-0.

Volgende week aflevering 17 van FC Utrecht Worldwide!