Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag, tijdens de interlandperiode, werpen we een blik op internationals met een verleden in de Domstad. 

Vanwege de interlandperiode kwamen er een aantal bekende oud FC Utrecht-spelers in actie voor hun eigen land. Afgelopen dinsdag stond bijvoorbeeld de derby tussen België en Nederland op het programma. In de selectie van het Nederlands elftal zagen we Kevin Strootman op het lijstje staan. In de selectie van België viel de naam Dries Mertens natuurlijk als eerste op. De kleine Belg liet gelijk zien welke klasse hij nog steeds in huis heeft. Een schot van landgenoot Eden Hazard belandt uiteindelijk voor de voeten van Mertens aan de rand van het zestienmetergebied van het Nederlands elftal. De kleine Belg twijfelt geen moment en poeiert de bal keihard achter doelman Jasper Cillessen. De Belgen kwamen al vroeg op voorsprong. Een doelpunt van basisdebutant Arnaut Danjuma Groeneveld zorgde ervoor dat de eindstand op het scorebord kwam te staan: 1-1.
 
Niet alleen bij eerste team van Oranje vinden we een oud-speler van FC Utrecht. Ook bij Jong Oranje stonden er twee oude bekenden tijdens de afgelopen interlandperiode op het veld. Bart Ramselaar en Richairo Živković speelden alle twee in de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Letland en Oekraïne. Ramselaar droeg in beide duels de aanvoerdersband, Živković had met zijn doelpunten een belangrijk aandeel in de 0-3 overwinning tegen Letland O21 en de 3-0 overwinning op Oekraïne O21. Tegen Letland scoorde Živković één keer, tegen Oekraïne was de aanvaller met twee doelpunten en een assist Man of the Match.
 
Gisteren kwam ook het Marokkaanse voetbalelftal in actie. De ploeg van bondscoach Hervé Renard moest het opnemen tegen de Comoren in strijd om een ticket voor de Africa Cup. Op het veld stond Sofyan Amrabat en zijn broer Nordin. Al na negen minuten keken de gebroeders Amrabat tegen een achterstand aan. Gelukkig was het ex-Eredivisionist Karim el Ahmadi die de score gelijk wist te trekken. Ondanks een enorme blunder van de doelman van de Comoren, waar Nordin Amrabat van kon profiteren, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
 
Volgende week aflevering 18 van FC Utrecht Worldwide!