Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Sébastien Haller’s scoringsdrift in Duitsland, onstuimige tijden voor Steve De Ridder’s Sporting Lokeren en een flinke tegenvaller voor het SK Brann Bergen van Vito Wormgoor.

Simpel gezegd: hij gaat als de brandweer. Maakt goals aan de lopende band en bereidt ook om de haverklap treffers van ploeggenoten voor. En dan niet in zómaar een competitie, nee, in de Bundesliga. Eén van de sterkte reeksen ter wereld. Over wie het gaat? Sébastien Haller, natuurlijk! De Fransman, die in 98 officiële duels namens FC Utrecht tot 51 treffers en 17 assists kwam, is één van de dragende krachten van Eintracht Frankfurt. De 24-jarige Fransman heeft dit seizoen 9 competitieduels gespeeld en was daarin goed voor niet alleen 6 goals, maar ook nog eens 5 assists.

Afgelopen weekend was het weer raak. Eintracht Frankfurt speelde uit tegen 1. FC Nürnberg en keek tegen een 1-0 achterstand aan, maar ging dankzij een treffer van Haller in de laatste minuut tóch met een punt op zak naar huis: 1-1. Er zijn in de hoogste voetbalklasse van Duitsland op dit moment slechts twee spelers die méér doelpunten maakten dan Haller: de sensaties Paco Alcácer en Luka Jović; hun teller staat op 7 treffers. Of er dan ook nog gerenommeerde spitsen in de Bundesliga zijn die Haller qua productiviteit niet kunnen bijhouden? Nou, wat te denken van mannen als Thorgan Hazard, Marco Reus en Vedad Ibisevic?

Captain De Ridder in Lokeren
Onstuimige tijden zijn het in Lokeren. Daar draait het zogezegd vierkant bij het Sporting Lokeren van onder anderen ex-speler van FC Utrecht Steve De Ridder. Deze week werd door De Tricolores de samenwerking met trainer Peter Maes stopgezet en kort daarna werd diens opvolger al gepresenteerd: Trond Sollied. De ervaren Noorse oefenmeester werkte eerder bij onder meer KAA Gent, Club Brugge, Olympiakos Piraeus en sc Heerenveen.

In de Eerste Klasse A, de hoogste divisie van België, staat Sporting Lokeren er na 12 speeldagen niet al te best voor; de ploeg sprokkelde pas 6 punten en houdt alleen SV Zulte-Waregem achter zich; op doelsaldo. Onder trainer Maes kon De Ridder dit seizoen steeds rekenen op een basisplaats; in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen KV Oostende was de aanvallend ingestelde middenvelder zelfs aanvoerder. Onder Sollied, en wie weet wel met De Ridder als captain, wil Lokeren de weg omhoog inzetten.

Wormgoor trekt in topper aan kortste eind
‘De Week van de Waarheid’; zo omschreven we in de vorige editie van deze rubriek de week van Vito Wormgoor en zijn ploeggenoten van SK Brann Bergen. Immers: met het einde van het seizoen in Noorwegen in zicht is de titelstrijd verworden tot een two horse race. Die ‘horses’ heten SK Brann Bergen en Rosenborg BK, en afgelopen weekend stonden ze tegenover elkaar. En werd de Eliteserien van het seizoen 2018 zo goed als beslist. Door Rosenborg BK, de recordkampioen. Want die ploeg won de absolute topper. Het werd in Bergen 1-2, zo zagen 12.914 toeschouwers. Voormalig FC Utrecht-speler Vito Wormgoor deed de hele wedstrijd mee, maar kon niet voorkomen dat de punten werden gepakt door de ploeg van onder anderen Nicklas Bendtner; wiens trainer trouwens een Nederlander is: Rini Coolen.

Volgende week aflevering 20 van FC Utrecht Worldwide!