Op het prachtige Rotterdamse hoofdveld werd er afgetrapt met wederom een 20-tal tellende selectie van FC Utrecht onder 14. 11 in het veld, 9 op de bank. Een luxe zogezegd.

Wederom was het al snel raak. Via werkelijk een prachtig opgebouwde aanval werd de opkomende back David Easmon bediend door de andere back: Alvaro Henry: 0-1 na 2 minuten.

De 0-2 na ongeveer 20 minuten viel na een serie gemiste kansen aan Utrechtse zijde. Een mooie counter werd mooi ingeschoten door Elvic na een assist van Rafik El Arguioui. Hierna stokte de Utrechtse produktie en werd er verdedigend minder georganiseerd gespeeld dan de supporters gewend waren. Sparta raakte eenmaal de lat en produceerde een schitterende aansluitingstreffer vlak voor rust.

In de kleedkamer heerste rust, positiviteit en zelfkritiek waardoor FC Utrecht weer sterk uit de kleedkamer kwam. Rayyan Koubini verving collega middenvelder Nordin Bukala in de 36e minuut en deed dat met verve.

De 1-3 kwam van de voet van Adam Tahaui die een mooi afstandsschot produceerde waardoor FC Utrecht zichzelf weer wat ruimte verschafte.

Hierna was het wederom niet groots wat de jonge Domstedelingen lieten zien. Sparta was niet heel gevaarlijk maar kwam toch op 2-3 nadat zowel de passer als de doelpuntenmaker teveel ruimte kregen van de Utrechtse achterhoede. Een mooie kopgoal was het gevolg. Ook dit was niet des FC’s. De spanning was terug en de Rotterdamse ouders schaarden zich terecht voltallig achter de Spartanen. Ralph van Hunnik kwam Roan Veenbrink vervangen. Later in de wedstrijd zouden ook Milan Paanakker en Wouter Elbertse worden ingebracht voor Nazjir Held en Elvic Jager. Meer druk van zowel binnen als buiten de lijnen. Een leerzame situatie voor FC Utrecht dat zonder groots te spelen stoïcijns op 2-4 kwam door aanvoerder Jesse van de Haar. De 2-5 kwam van de voet van Nazjir Held (erna vervangen door Milan die sterk inviel) die de assist kreeg van nota bene keeper Kay Notenboom die tijdig de bal verwerkte onder lichte druk van de Spartaanse spits. Held had al eerder een glaszuiver doelpunt onterecht afgevlagd zien worden door de grensrechtster van Sparta. De score had hierna uitgebreid kunnen worden, maar de kansen werden niet benut waarna de scheidsrechter affloot.

Komende week staan twee belangrijke oefenwedstrijden op het progamma. Dinsdag wordt er afgetrapt tegen Focus o15-1 door de spelers die vandaag minder in actie kwamen. Zaterdag wacht thuis de derde Rotterdamse opponent in drie welen: Excelsior Rotterdam. Op naar beter, sneller, hoger, harder en meer.