FC Utrecht speelde vandaag in Stadion Galgenwaard tegen de nummer 6 van de Eredivisie, AZ. Ondanks de vroege achterstand wint FC Utrecht uiteindelijk met 2-1 van de Alkmaarders.
 
Het gaat stroef. Het spel verloopt niet lekker, er ontbreekt scherpte en FC Utrecht komt maar moeilijk tot scoren. Maar dan begint de 37e minuut en komt Gyrano Kerk op aan de linkerkant. De aanvaller geeft de bal voor, die rolt langs doelman Marco Bizot en wie staat daar om die voorzet binnen te tikken? Urby Emanuelson! De Domstedelingen brengen vanuit het niets de stand gelijk: 1-1.

Openingstreffer
Een goed begin is het halve werk, luidt het gezegde. Dat gaat vanavond niet op voor FC Utrecht. Al in de tweede minuut kijken de Domstedelingen tegen een achterstand aan. Aanvaller Bjørn Johnsen krijgt op dat tijdstip namelijk de bal en tikt ‘m achter David Jensen. De AZ-supporters beginnen te juichen, maar dat verandert al snel als de grensrechter vlagt voor het buitenspel van de Noor. Verwarring ontstaat in het stadion als vervolgens Blom naar de zijlijn loopt om naar de beelden van de VAR te kijken. De leidsman besluit om de goal goed te keuren en daardoor kijkt FC Utrecht al vroeg tegen een achterstand.
 
Van Rhijn
‘Ik hoop zo erg dat ze nog scoren’, roept een supporter in de 85e minuut. ‘Dat zijn de lekkerste overwinningen!’ En hij krijgt gelijk. Rechtsback Sean Klaiber geeft een lage voorzet vanaf rechts. Die bal komt terecht bij Ricardo van Rhijn en de verdediger werkt hem vervolgens in zijn eigen doel: 2-1!  Stadion Galgenwaard gaat uit zijn dak. Eén grote ontlading. De drie punten blijven weer, na de 2-1 winst op NAC Breda, in Utrecht.

Willem II
Volgende week wacht voor de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat een uitwedstijd in Tilburg tegen Willem II. Zondag om 14:30 wordt er afgetrapt in het Koning Willem II stadion. Kaarten zijn nog HIER verkrijgbaar.
 
FC Utrecht - AZ 2-1 (1-1)
2. Bjørn Johnsen 0-1
37. Urby Emanuelson 1-1
87. Ricardo van Rhijn e.d. 2-1
 
Gele kaarten: Fredrik Midtsjø (AZ), Urby Emanuelson (FC Utrecht), Thomas Ouwejan (AZ)

Toeschouwers: 18.294
 
Scheidsrechter: Kevin Blom
 
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen, Sean Klaiber, Willem Janssen, Timo Letschert, Leon Guwara (84. Mark van der Maarel); Joris van Overeem, Simon Gustafson, Nicolas Gavory; Gyrano Kerk, Oussama Tannane (72. Sander van de Streek), Urby Emanuelson (84. Lukas Görtler)
 
Opstelling AZ:
Marco Bizot; Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn (90. Dorin Rotariu), Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan; Teun Koopmeiners, Fredrik Midtsjø, Guus Til; Oussama Idrissi, Bjørn Johnsen, Albert Gudmundsson (81. Mats Seuntjens)