Afgelopen vrijdag speelden leden van FC Utrecht Business een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Business Club Leden van NAC Breda. Coach voor deze gelegenheid was Gert Kruys, oud-speler en ambassadeur van FC Utrecht Business. Onder zijn bezielende leiding vond het Business team drie keer het net, maar werden er ook zes doelpunten geïncasseerd: 3-6.

De weercondities voor het spelen van de wedstrijd waren prima op Sportcomplex Zoudenbalch, in de schaduw van Stadion Galgenwaard. ‘Onder het voetballen is er geen ruimte om zaken te doen en deals te sluiten, dan is iedereen in opperste concentratie’, aldus Business Club Lid Neal Stuijfbergen van Groot & Evers Gerechtsdeurwaarders. ‘Wel merk je dat er een binding ontstaat tussen de deelnemers aan het voetballen. Op wedstrijddagen kom je elkaar ook weer tegen in het stadion en dan is er direct die gemeenschappelijke band!’

Voetballend zag het er lang goed uit voor de Business Club leden uit de Domstad. FC Utrecht kwam op een verdiende 3-2 voorsprong, maar de Brabanders bleken over de langste adem te beschikken. Vier doelpunten – waaronder enkele pareltjes - op rij zetten een 3-6 eindstand op het scorebord. De uiteindelijke 2-1 overwinning van de hoofdmacht die avond in Stadion Galgenwaard en het Oktoberfeest dat aansluitend werd gevierd, zorgden ervoor dat de nederlaag snel vergeten werd.

Het laatste woord was aan de coach: ‘We kunnen altijd nieuwe spelers gebruiken voor het Business Club Team‘, zei Gert Kruys. ‘Echter ga ik ook rapporteren aan hoofdcoach Dick Advocaat, want er liep vandaag wel wat potentieel bij!’ Wordt ongetwijfeld vervolgd dus…