Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) voor Jong FC Utrecht. De Utrechtse beloftenploeg speelt in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk. Aan de Akkerlaan in Waalwijk gaat de bal vanavond om 20.00 uur rollen.

Nee, het was bepaald niet de avond van Jong FC Utrecht afgelopen maandag. In Stadion Galgenwaard speelde het team van trainer/coach Robin Pronk meer dan een uur met een man minder dan FC Twente. De titelkandidaat uit Enschede spaarde de Utrechtse talenten alles behalve: 1-6. “Dit was een heel grote les, en we bepalen zelf of we van deze les gaan leren”, vertelde Pronk na afloop van het treffen met de Tukkers. “Te beginnen met vrijdag, de eerstkomende wedstrijd tegen RKC Waalwijk.”

Waalwijkers onderuit tégen tiental
Waar de Utrechters mét een tiental verloren tijdens speelronde tien van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen, daar ging tegenstander van vanavond RKC Waalwijk tijdens de tiende speeldag van de jaargang juist onderuit tégen een tiental. In Amsterdam speelde RKC Waalwijk bijna de volledige tweede helft met een man meer dan Jong Ajax, dat desalniettemin de punten op De Toekomst hield: 2-1.

Brabanders acht speeldagen zonder zege
De laatste zege van RKC Waalwijk dateert van 25 september. Toen, in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, werd de burenruzie tegen NAC Breda in Waalwijks voordeel beslist (2-0). De laatste competitiezege van de geel-blauwen was op 24 augustus. Toen werd uit van FC Den Bosch met 2-3 gewonnen. Opvallend: RKC Waalwijk won de eerste twee competitiepartijen dit seizoen, om vervolgens acht keer náást de winst te grijpen.

Flitsen op tv, live verslag via Twitter
De wedstrijd RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in het Mandemakers Stadion om 20.00 uur. Flitsen van de wedstrijd komen voorbij in het schakelprogramma over de Keuken Kampioen Divisie dat op het open kanaal van FOX wordt uitgezonden. Vanuit Waalwijk doet FC Utrecht van het treffen met de geel-blauwen bovendien rechtstreeks verslag via Twitter