Op het AFAS Sportcomplex stond in speelronde 9 van de Keuken Kampioen Divisie een duel tussen twee beloftenploegen op het programma. Jong AZ en Jong FC Utrecht delen, in een doelpuntrijk duel, de punten: 2-2.
 
Gemekker op de tribunes. Supporters die op het puntje van hun stoel zitten. Het is de slotfase van het duel met Jong AZ. Stand? 2-2. Definitieve eindstand? Dat nog zeker niet! Supporters op het AFAS Trainingscomplex voelen dat er nog wel eens gescoord kan worden en dan met name door Jong FC Utrecht. En het scheelt niks! Bij een voorzet van rechts komt Nick Venema invliegen. De spits kan zijn voet niet genoeg tegen de bal krijgen, waardoor die over de achterlijn eindigt. Iedereen gaat weer zitten.
 
Moeite
Jong FC Utrecht heeft erg veel moeite met de Alkmaarders in de eerste fase van de wedstrijd. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk heeft het minste balbezit en het komt niet de buurt van het zestienmetergebied. Tot overmaat van ramp krijgt Jong AZ in de twaalfde minuut van de wedstrijd een penalty. Ferdy Druijf staat achter de bal om zijn negende treffer dit seizoen binnen te schieten: 1-0.
 
Dekker en Druijf
Het dekselse duo van Jong AZ bestaat vanavond uit Vince Gino Dekker en Ferdy Druijf. De linksvoor en de spits zorgen voor het meeste gevaar aan de kant van de Alkmaarders. Dekker creëert veel kansen door zijn dribbels. Daarnaast geeft de vleugelspeler ook gevaarlijke voorzetten op spits Ferdy Druijf. De spits ziet een van zijn kopballen eindigen op de lat.
 
Goede koffie
Jong FC Utrecht komt erg goed uit de kleedkamer. Waar het in de eerste helft nog veel moeite had met het spel van Jong AZ, geeft de ploeg in de tweede helft een enorme dot gas. “Een scenario zoals dat ook al gebeurde in het thuisduel tegen MVV Maastricht”, zeggen de goed oplettende FC Utrecht-supporters. Duels worden gewonnen en de Domstedelingen zijn een stuk feller dan de Alkmaarders. Een defensieve fout achterin bij Jong AZ zorgt ervoor dat Sylla Sow al snel de gelijkmaker binnenschiet.
 
FC Twente
De volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie wacht op maandag 22 oktober. Dan neemt Jong FC Utrecht het op tegen het gedegradeerde FC Twente. Aanstaande woensdag speelt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk een oefenwedstrijd tegen Jong China.
 
Jong AZ - Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)
12. Ferdy Druijf 1-0
51. Sylla Sow 1-1
68. Jeredy Hilterman 1-2
75. Ferdi Druijf 2-2
 
Gele kaarten: Leon Bergsma (Jong AZ), Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht)

Scheidsrechter: Christian Mulder
 
Opstelling Jong AZ:
Joey Roggeveen; Henri Weigelt, Leon Bergsma (74. Joey Jacobs), Justin Bakker, Mauro Savastano; Mees Hoedemakers (57. Kai Koreniuk), Mees Kaandorp, Tijjani Reijnders; Richard Sedlacek (68. Justin de Haas), Ferdy Druijf, Vince Gino Dekker.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (81. Redouan El Yaakoubi), Rick van der Meer, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Rayan el Azrak, Tim Brinkman, Odysseus Velanas; Sylla Sow (84. Jonas Arweiler), Nick Venema, Mehdi Lehaire (66. Jeredy Hilterman)